Het ging om races in het kader van de KNSB Inline Cup, waaraan ook een groot aantal niet-Nederlanders deelnam. In het eindklassement verwees Tas Maya de Jong en Berber Vonk naar respectievelijk de tweede en derde plaats. In de duo-tijdrit over 200 meter klokte ze 18.378 seconden. Op de kilometer won ze van kop af.

Bij de mannen ging de zege naar de Fransman Gwendal Le Pivert. In een puntenkoers over tien kilometer eindigde Jason Suttels uit Tienen als vijfde. Op dit onderdeel ging de zege naar de Italiaan Daniel Niro.

Vrijdag besloot Tas niet te starten voor een marathon in het nabijgelegen Staphorst. Als gevolg van regen was het wegdek glad. Tas, die nog steeds herstellend is van een zware enkelblessure die zij tien maanden geleden op het ijs opliep, wilde geen enkel risico nemen. In Heerde bleef het zaterdag droog en hadden de skaters voldoende grip.

(Belga)

Het ging om races in het kader van de KNSB Inline Cup, waaraan ook een groot aantal niet-Nederlanders deelnam. In het eindklassement verwees Tas Maya de Jong en Berber Vonk naar respectievelijk de tweede en derde plaats. In de duo-tijdrit over 200 meter klokte ze 18.378 seconden. Op de kilometer won ze van kop af. Bij de mannen ging de zege naar de Fransman Gwendal Le Pivert. In een puntenkoers over tien kilometer eindigde Jason Suttels uit Tienen als vijfde. Op dit onderdeel ging de zege naar de Italiaan Daniel Niro. Vrijdag besloot Tas niet te starten voor een marathon in het nabijgelegen Staphorst. Als gevolg van regen was het wegdek glad. Tas, die nog steeds herstellend is van een zware enkelblessure die zij tien maanden geleden op het ijs opliep, wilde geen enkel risico nemen. In Heerde bleef het zaterdag droog en hadden de skaters voldoende grip.(Belga)