Robert Van Hecke is nieuwe voorzitter van BZK

Robert Van Hecke is de nieuwe voorzitter van de Brugse Zwemkring © archieffoto AC
Redactie KW

Het bestuur van de Koninklijke Brugse Zwemkring werd onlangs hervormd en Robert Van Hecke werd aangesteld als nieuwe voorzitter.

Robert Dooms (77), sedert 1988 en dus jarenlang voorzitter van de Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK), zette eind vorig jaar een stap opzij als preses en werd begin dit jaar opgevolgd door zijn zoon Geert Dooms, maar ondertussen nam Robert Van Hecke het roer over. Hij werd tijdens de voorbije Algemene Vergadering bij BZK voorgedragen en unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter.

Robert Van Hecke is tevens organisator van Damme-Brugge, een van de vaste waarden van BZK, en in Europa een van de oudste baanwedstrijden in open water. De eerste editie vond plaats in 1910. Die van dit jaar, de 98ste editie, zou volgende maand plaatsvinden, maar door de coronapandemie zullen de deelnemers wellicht een jaar moeten wachten.

“Tot eind augustus hebben de Vlaamse Zwemfederatie en de Belgische zwembond alle wedstrijden, zowel binnen als buiten, afgelast”, weet Van Hecke. “En wat zal september brengen, rekening houdend met het aantal besmettingen die nu toenemen?”

(ACR/ foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier