Philip Milanov tiende jaar op rij nationaal kampioen discuswerpen

Philip Milanov. © belga
Redactie KW

Bruggeling Philip Milanov is zoals verwacht opnieuw Belgisch kampioen in het discuswerpen. Zijn worp van 60m16 gisterenavond in het Brusselse Koning Boudewijnstadion was goed voor goud.

Het Belgisch kampioenschap outdoor had een kleine twee maand later dan oorspronkelijk gepland plaats, al werd het tijdschema in de war gestuurd door de onweersbuien. Philip Milanov (VAC), die eind vorig jaar zijn topsportcontract verloor en van het BK deze zomer een hoofddoel wilde maken, moest echter wachten tot zijn laatste poging om voorbij de 60 meter lijn te werpen. De discus strandde op 60m16 of maar liefst zeven meter onder zijn eigen nationaal record van 67m26 (Doha, 2016). Ondanks deze eerdere matige afstand blijft de 29-jarige Bruggeling, die in 2015 vicewereldkampioen werd, nog altijd oppermachtig in deze discipline, want Edwin Nys (DCLA) wierp 49m66. Stijn Spillaert (HAMM) legde beslag op de derde plaats met 49m06.

Milanov ging ook in het kogelstoten de uitdaging aan en klopte met slechts een centimeter zijn grootste uitdager Matthias Quintelier (LYRA). De Bruggeling wierp bij zijn tweede worp 16m65 en werd zo een vijfde keer nationaal kampioen. Jarno Wagemans (HAMM) werd derde met 15m36. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier