Oudenburgenaar Marlon Colpaert roeit op WK in lichte skiff: “Ik zal teleurgesteld zijnals ik geen top twaalf haal”

Marlon Colpaert neemt op het WK deel in een lichte skiff. © ACR
Redactie KW

Marlon Colpaert (24) uit Oudenburg neemt vanaf zondag 3 september deel aan het WK roeien in Belgrado. Zij het in lichte skiff, en dat is geen olympische discipline in Parijs 2024. Voor de lichte dubbeltwee – wel een olympische discipline – is hij reserve. Maar dat tempert zijn gretigheid voor het WK niet.

De lichte dubbeltwee wordt op het wereldkampioenschap in Belgrado bemand door de Bruggelingen Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey.

Reserve

Ons land mag zich op de Olympische Spelen in Parijs maar door één licht roeiduo laten vertegenwoordigen. De plaatsjes zijn dus duur en Marlon Colpaert (KRNS Oostende) moet zich tevreden te stellen met een plekje als reserve.

Belgrado is voor de lichte dubbeltwee een eerste kans. Voor een kwalificatie voor Parijs moet die boot dan bij de eerste zeven eindigen.

Correcte keuze

“Na diverse testen is gebleken dat Niels en Tibo momenteel de snelste dubbel vormen. Het is dan ook logisch dat zij op het WK een olympisch ticket moeten proberen te bemachtigen. Het is een correcte keuze”, erkent Colpaert.

“Ik train nu verder om mezelf nog beter te maken. En dat lukt aardig goed. Ik heb het gevoel dat ik opnieuw wat progressie gemaakt heb, dat ik wat sneller ben. Ik ben blij dat ik op het wereldkampioenschap in een lichte skiff kan meedoen. Dat is iets waarin ik me kan tonen.”

B-finale

Marlon roeit in de lichte skiff met 27 anderen, en dat zijn zeker niet de minsten.

“Het is een heel zwaar deelnemersveld. Een WK met een dergelijke inzet is nooit simpel. Uiteraard ga ik voor het hoogst mogelijke, maar ik blijf altijd voorzichtig met een prognose. Kortom, ik zal teleurgesteld zijn mocht ik niet in de top twaalf zitten. Een B-finale halen zou heel mooi zijn.”

Getraind in Brugge

De Belgian Sharks zijn sinds begin augustus bezig met een voorbereidende stage op het wereldkampioenschap. Eind juli heeft Marlon twee weken in Brugge getraind, waar hij samen roeide met Gentenaar Tim Brys, de zware skiffeur in ons land.

“Dat was voor mij toch wel een aanpassing. Na verloop van tijd verliep het beter. Ik hoop dat dit mij naar een iets hoger niveau kan tillen, dat het zijn vruchten kan afwerpen op het wereldkampioenschap”, besluit Marlon Colpaert, die vanaf volgend jaar zijn studies kine als master verder wil zetten. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier