Oostendse Evi Milh is tevreden over prestaties op EK tumbling: “Harde werk beloond”

Evi Milh samen met haar vader en coach Wim Milh. © gf
Redactie KW

Op het Europees kampioenschap tumbling, trampoline en DMT (dubbele minitrampoline) in het Portugese Guimaraes heeft de Belgische vrouwenploeg brons behaald in de discipline tumbling. Evi Milh van Turnclub De Zeester in Oostende maakte deel uit van die groep.

Evi Milh moest samen met Tachina Peeters (Gymplus), Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst) met een totaalscore van 8 punten enkel Groot-Brittannië (14 punten) en Frankrijk (10 punten) laten voorgaan. Met dit resultaat evenaarden de Belgische dames hun derde plaats van het Europees kampioenschap in 2022 in Italië. Ook het jaar ervoor behaalde het Belgische team een bronzen plak. “Het is leuk dat we voor de derde keer op een podium konden staan. De teams die voor ons eindigden waren wel heel sterk”, vindt Evi. “Het was echt knokken om die derde plaats te behalen. Dat het nu voor de derde keer na elkaar lukt is een resultaat van het harde werk. Dat op die manier ook beloond wordt.”

Veel stress

Individueel moest Evi twee landgenoten laten voorgaan en kon ze zich niet plaatsen voor de finale. “Ik ben elfde geworden. Het was misschien niet mijn beste reeks. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn prestatie. Dat ik die mooi heb afgewerkt. Ik eindigde voor iedereen van wie ik dacht dat dat moest lukken. Het was ook een heel drukke week, met heel veel stress”, vertelt ze. En die teamwedstrijd ertussen maakte het nog straffer.

Niveau stijgt

“Het niveau stijgt enorm met de jaren. Iedereen wordt beter, begint moeilijker te springen en om uiteindelijk in de finale te geraken worden er door de gymnasten alsmaar meer risico’s genomen, want je wil bij die eerste acht zijn. Dat maakt het dan ook zo moeilijk”, aldus Evi.

Komend weekend trekt ze naar Balen voor het Vlaams kampioenschap tumbling. De maand nadien, in het pinksterweekend, volgt dan het BK in Beveren. “Internationaal doe ik in juni nog mee aan het Frans kampioenschap. Voor de zomer zijn er dan geen wedstrijden meer wegens de Spelen in Parijs.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier