Oostendenaar Liridon Fazliu pakt overtuigend vierde zege op rij

De match werd online uitgezonden.© gf
De match werd online uitgezonden.© gf
Redactie KW

De 29-jarige superlichtgewicht Liridon Fazliu pakte gisteren op de Brusselse “Back to business II “ meeting vlot zijn vierde profzege op rij. Met een gewichtsverschil van vier kilogram (63-67) leek het voor Liridon dat hij niet één maar twee klassen hoger moest strijden.

Éénmaal in de ring trok de fysiek sterkere Fazliu zich daar weinig van aan en ging meteen ten strijde. Zijn tegenstander, de Bulgaar Stefanov Slaveya (16k 6w), kreeg al snel een rake slag in zijn leverstreek te verwerken. De daarop volgende reeks slagen brachten hem al snel aan het wankelen.

Net voor het einde van de eerste ronde sloeg Fazliu zijn opponent Stefanov met een volle rechtse tegen de grond. Liridon had meteen door dat de kamp over was. Zijn tweede knock-out is een feit.

Voor de bokser uit de Flandriastal van Eddy Vandenhouweele was dit het teken dat hij, na bijna een jaar coronaperikelen, nog steeds competitief is. “Hopelijk krijg ik snel een nieuwe kans om te kampen.”

“Ik hoop dat we in mijn thuismeeting te Middelkerke alvast voor een titel kunnen boksen “, aldus een dolgelukkige Fazliu.

(JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.