Ondanks onzekere toekomst: Stoffel Vandoorne blijft ervoor gaan in Singapore

Bart Vanacker
Bart Vanacker Medewerker Formule 1

Lichten uit, spots aan voor de tweede nachtrace van het formule 1-seizoen, dit keer in de straten van Singapore. Voor Vandoorne een circuit waar hij zijn beste resultaat tot dusver behaalde.

Vorig jaar scoorde de West-Vlaamse McLarenpiloot een zevende plaats, goed voor 6 WK-punten. Dat is bijna evenveel als de 8 punten die Vandoorne dit jaar al gescoord heeft. De laatste keer is alweer van april geleden, tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

De huidige performantie van de McLarens belooft weinig beterschap. Toegeven: het bochtige circuit, het Monaco van het Oosten, zou McLaren-Renault beter moeten liggen dan de supersnelle omlopen in Spa-Francorchamps en Monza. “Het is een circuit dat de sterkten van ons pakket beter ligt, ik hoop op een beter weekend”, zegt Vandoorne.

McLaren achterop

Maar dan nog. Waarom zou McLaren, dat hopeloos achterop ligt, nog veel energie steken in dit mislukte seizoen? Aan Alonso en Vandoorne zijn ze het niet meer verplicht, want zij zoeken volgend jaar andere oorden op.

Toch zegt Vandoorne dat hij er tijdens de resterende 7 wedstrijden zal blijven voor gaan: “Hoewel ik erg bezig ben met mijn toekomst, ben ik nog altijd 100% vastbesloten om alles te geven voor de resterende races van het seizoen. Zowel het team als ikzelf pushen heel hard om de best mogelijke resultaten binnen te halen, het is zeker nog niet over.”

Goeie startpositie cruciaal

Dit keer moeten Vandoorne en Alonso hun zitje alleszins niet meer afstaan aan Lando Norris tijdens de oefenritten. Zo hebben ze de handen vrij om hun kwalificaties en race voor te bereiden. Gelukkig maar: een goeie startpositie is hier cruciaal, want op het 23 bochten tellende circuit is inhalen bijna onmogelijk.

De kwalificaties starten zaterdag 15 september om 15u, op zondag 16 september kan je de nachtrace vanaf 14u10 volgen. Trek gerust een paar uur uit voor de grote prijs, want over de 61 rondjes doen de piloten net geen twee uur.

Ten minste als er geen safety car op het toneel verschijnt. Of regent: zowel zaterdag als zondag hangt er regen in de lucht, maar tegen ‘s avonds zouden de buiten volgens de recentste voorspellingen moeten overgewaaid zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.