Omey en Van Der Kelen winnen opnieuw Deerlijkse kerstcorrida

Ward Van Der Kelen won voor de vierde keer de kerstcorrida in Deerlijk. (Foto MV)
Redactie KW

Het regenweer speelde de massalopen parten. De stille hoop opnieuw boven de 3.000 deelnemers af te blokken werd, op enkele lopers na, niet gehaald.

“Wij zijn tevreden met deze vernieuwde organisatie. Meer in het centrum van de gemeente en ambiance langs heel het parcours. Bovendien winnaars die al meer dan één keer op onze erelijst prijken. Uiteraard ook een grote pluim voor alle sportievelingen.”

In de 15 km vormde zich in de eerste kilometers een kopgroep van vijf met onder hen Steven Verschuere (Heestert) en Mathijs Casteele (Kortrijk). Pas in de laatste ronde kon Ward Van Der Kelen (Gooik) de forcing voeren. “Ik stak een tandje bij en één na één moesten ze zich gewonnen geven. Voor mij mijn vierde zege in Deerlijk, een corrida die ik graag loop.”

Hans Omey (Sint-Eloois-Vijve) moest tot in de slotfase van de corrida over 5 km het gezelschap dulden van Cedric Vandeputte (Berlare) maar kon dan vlot naar zijn derde corridazege lopen. Jonas Versteele (Desselgem werd knap derde.

De bloemen bij de dames waren voor Anneleen Vande Riviere (Machelen aan de Leie) voor de 5 km en Eveline Deblauwe (Bissegem) voor de 15 km. (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier