Nicolas Saelens wint Belcar Endurance Series Championship 2019

Nicolas Saelens, bekend als één van de twee topmannen achter het Ieperse transportbedrijf Sitra Group, won dit weekend samen met zijn teamgenoot Dylan Derdaele in hun Lamborghini Huracan Super Tropheo in Assen het kampioenschap Belcar Endurance Series van 2019.

Belcar Endurance is een prestigieus Belgisch autoracekampioenschap waar ongeveer 40 GT- en prototypewagens aan deelnemen, onderverdeeld in zes klassen. Andere piloten die hieraan deelnemen zijn onder andere ex-wielrenner Tom Boonen en Koen en Kris Wauters van Clouseau.

Na zes races wisten de vicekampioenen van 2018 zich naar de eerste plaats in het puntenklassement te werken. “Een goed resultaat is zeker niet enkel een kwestie van snelheid…”, zegt Nicolas Saelens. “Een wedstrijd die mens en machine op de proef stelt, een samenspel van piloten, monteurs, sponsors en een topwagen! We rijden zowel met Porsche als Lamborghini, deze wagens blijken nu een duidelijke concurrent te zijn van de prototypes zoals de Norma. Bedankt aan het hele team van Belgium Racing en mijn sponsors om dit waar te maken.”

Nicolas Saelens wint Belcar Endurance Series Championship 2019

De andere topman van Sitra, neef David Saelens die in een ver verleden nog F1-piloot was, introduceerde Nicolas nog maar twee jaar geleden in de autoracewereld. Dankzij de expertise van David kon Nicolas in een korte tijd de nodige progressie maken en al heel wat podiumplaatsen in de wacht slepen. Dit jaar werd Nicolas ook al vicekampioen in de B-klasse in de Porsche Carrera Cup Benelux, het snelste merkencupkampioenschap van de Benelux. “Snelheid en motoren zijn mijn passie, de autosport zit in onze genen”, vervolgt Nicolas. “Mijn neef heeft een volledige carrière uitgebouwd in de autosport en twee jaar geleden deed dankzij David de mogelijkheid zich voor om met een Porsche te racen. Zelf heb ik vanaf mijn 16de enkele jaren deelgenomen aan de Europese Superbike maar dat werd toen verwaarloosd door de al maar toenemende belangstelling in transport. Nu is racen voor mij de ideale uitlaatklep voor de hectische transportwereld.”

Nicolas Saelens wint Belcar Endurance Series Championship 2019

Nicolas Saelens is 38 jaar en groeide op in Zonnebeke. Samen met neef David Saelens staat hij aan het hoofd van Sitra Group, als derde generatie van de familie Saelens. Het bedrijf heeft 13 vestigingen in 11 landen met meer dan 1000 werknemers. De hoofdzetel is gelegen in Ieper. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.