Nationale en Vlaamse marathontitels worden in Brugge betwist

Koen Naert zal niet deelnemen aan het BK. © belga
Redactie KW

De Athora Great Bruges Marathon op zondag 18 oktober is goed voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap marathon alle categorieën en masters. Dat heeft de Vlaamse Atletiekliga beslist.

Op 1 augustus worden na een pauze van vier maanden de eerste officiële atletiekwedstrijden in ons land gehouden. Door het coronavirus zagen heel wat organisaties het niet meer zitten om hun geplande wedstrijd te organiseren en de Vlaamse Atletiekliga stelde een nieuwe zomerkalender samen.

Met de Flanders Cup in Huizingen en het BK 10 kilometer op de weg kunnen zowel pistiers, kampers als wegatleten een gooi doen naar de nationale titel. Verder werd ook geschoven met enkele Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Het kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren stond normaal gepland in hetzelfde weekend als het BK alle categorieën, maar is nu met een week uitgesteld.

Het BK meerkampen voor senioren zal wel samenvallen met het BK alle categorieën en zal eveneens in Brussel plaatsvinden. Het BK meerkamp voor cadetten, scholieren, junioren en masters heeft plaats op 26 en 27 september.

18 oktober

Een andere nieuwigheid is dat het Vlaams en Belgisch kampioenschap marathon alle categorieën en masters op 4 oktober niet in Brussel zal plaatsvinden, maar wel in Brugge op zondag 18 oktober tijdens de Athora Great Bruges Marathon.

Deze wedstrijd wordt voor de vierde keer in onze provinciehoofdstad georganiseerd. Vorig jaar was Willem Van Schuerbeeck, een atleet uit Merchtem, niet te stoppen en won hij de marathon in Brugge met een kwartier voorsprong, in 2u21’56. De winst bij de dames ging naar de Leuvense Thalia Kindt. Oostkampenaar Koen Naert zal niet aan de start verschijnen in Brugge, want daags voordien staat het WK halve marathon in Gdynia, Polen op zijn agenda.

Er is op zondag 18 oktober in Brugge ook nog een wedstrijd op de halve afstand marathon of men kan deelname aan wandeltochten van 21 of 8 km. Vorig jaar hadden zich wandelaars en lopers uit meer dan zestig verschillende landen ingeschreven.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier