Meriton Karaxha wereldkampioen en Amy Naert wint haar eerste kamp in Izegem

© (Foto VDB)
Redactie KW

Het Allerheiligen Boksgala in de Izegemse sporthal kon toch nog rekenen op een ruime belangstelling. Of het de wk-kamp is van Meriton Karaxha tegen de Deen Mikkel Nielsen weten we niet. Maar Meriton won alvast de wereldtitel op punten. En Amy Naert won haar eerste kamp en daar was ze zelf dolgelukkig om.

De wk-kamp bij de welters WBF tussen Meriton Karaxhe Nikelsena en de Deen Mikkel Nielsen was tot de zevende ronde niet echt top. En toen brak de hel los voor Nielsen. In de achtste kreeg hij een publieke vermaning om met het hoofd te laag te boksen. Maar de Deen begaf niet, grotendeels omdat hij en goede dekking had. De laatste twee ronden probeerde Nielsen te overleven. Ook Karaxha was op maar won verdiend op punten en is nu wereldkampioen bij de World Boxing Assosciation (WBF).

De Fransman Fred Vouta (Demarteau) won met technisch ko na 2’20” in de tweede ronde van Sergei Ballegeer (Kings Cobra Brugge) , alias de ‘Brugse Beer’. Net geen vijfde overwinning in zes kampen. Sergei was nochtans goed bezig, maar hij mag zich niet laten ontgoochelen door deze tegenslag.

Meriton Karaxha wereldkampioen en Amy Naert wint haar eerste kamp in Izegem
© (Foto VDB)

Bledor Trezhnjeva (Filep Tampere) was duidelijk sterker dan Angelo Turco (Vinet). Drie ronden lang was hij de betere en deelde rake links-rechtse kopstoten uit. In de vijfde en zesde ronde kwam Turco beter aan de bak. Bledor won ruim op punten: 60-54, 59-55 en 60-54.

“Ik voelde me zeker en had vóór de kamp al het gevoel dat ik zou winnen”, zegt Bledor. “Naar de toekomst toe mag iedereen bellen, ik ga niemand uit mijn gewichtsklasse uit de weg.”

Amy Naert dolgelukkig

Meriton Karaxha wereldkampioen en Amy Naert wint haar eerste kamp in Izegem
© (Foto VDB)

Amy Naert won haar eerste profkamp tegen de Brusselse Calliope Smagmulder. De eerste ronde was gelijk opgaand, daarna was Amy duidelijk de betere en kon toch enkele rake klappen uitdelen. Ze won op punten: 40-36, 38-38 en 39-37.

“Hoera”, was het eerste woord -of liever kreet – van een dolgelukkige Amy na de kamp. “Eerlijk? Vooraf had ik toch een beetje schrik om te verliezen, want Slagmulder bokst goed. Het heeft eventjes geduurd vooraleer ik naar de profs overstapte, maar nu ben ik blij dat ik die beslissing nam.”

Rosescu ontgoochelt

Denis Rosescu leek in de eerste ronde zeker een ko te kunnen forceren tegen Mehdi Privat, maar in de tweede ronde liet de Fransman voelen dat het vel van de beer nooit mag verkocht worden voor hij geschoten is. In de derde ronde ging Denis na een resem slagen op het hoofd aan het wankelen en de ref legde de kamp wijselijk stil.

Eén amateurkamp van de vijf en één profkamp van de zes gingen niet door. Aaron Jonckheere (BC Respect) wint wegens stopzetting kamp wegens kwetsuur van Jordy Deen es(Deco Harelbelke); Aramkhel Samashaas ((Kings Cobra Brugge) wop van Mathias Debaere (BC Monteyne); Matcoe Deslee (BC Respect) wop van Safai Nouman (BT Houtland); Quentin Raviart (BC Respect) wop Volker Wettey (Kings Cobra Brugge).

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.