Leonardo Strynckx uit Wevelgem verlaat Boxing Team Houtland en bokst zaterdag eerste kamp na zes maanden blessureleed

Leonardo Strynckx met zijn nieuwe trainers Romuald en Mauro Bufi. © gf

Leonardo Strynckx bokst op zaterdag 20 april in Salle Blocry in Louvain-la-Neuve tegen de Serviër Lazar Pantic. “Het is na mijn blessure aan de hand mijn eerste kamp sinds zes maanden”, zegt Leonardo. “Ik ben ondertussen overgestapt van Boxing Team Houtland naar Boxingclub Bufi in Soignies!”

“Mijn laatste profkamp tegen de Bosniër Luka Veljovic dateert van 14 oktober en heb ik net als al mijn zes vorige profkampen gewonnen. Ondertussen ben ik overgestapt naar BC Bufi in Soignies omdat mijn vorige coach (Filiep Tampere, red.) en ik niet meer dezelfde visie hadden over mijn carrière als profbokser. Ik dacht er lang over na en besloot uiteindelijk toch te veranderen. Mijn vriendin steunde met het meest in die beslissing. Het was geen gemakkelijke stap en ik ben Filiep Tampere dankbaar voor wat hij voor mij deed.”

De Bufi’s

Leonardo traint nu bij BC Bufi in Soignies. “Mijn hoofdtrainers zijn Romuald en Mauro Bufi. Ik train er nu drie keer per week sinds half januari. En ik voel me heel goed en superverzorgd door mijn trainers die zich volledig focussen op hun boksers.”

“Ik leer iedere keer iets bij en train elke donderdag ook nog bij profbokser Quentin Raviart (ook bij Bufi aangesloten) in zijn eigen club in Doornik, omdat dit dichter bij mijn thuisbasis Wevelgem is. Het is wel ongeveer een 1.10 uur rijden van Wevelgem naar Soignies, maar ik heb het ervoor over.”

Stap voor stap

Leonardo’s tegenstander Lazar Pantic heeft 14 profkampen gebokst, won er drie en bokste één keer match nul. “Voor mij is hij de geschikte tegenstander om er weer in te komen na zes maanden afwezigheid in de ring.”

“Mijn hand is volledig genezen en ik ben er klaar voor. Mijn trainers en ik bouwen stap voor stap de conditie weer op om zo weer hogerop te geraken en titels te pakken. Op 15 juni boks ik ook in Oostende.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier