Koen Naert wint 10 km cross in Ryckeveldebos

Koen Naert won de 10 km-loop in het Ryckeveldebos, voor Quinten Dewaele en Hadwin De Donder. © GF
Redactie KW

In Sijsele werd de eerste manche gelopen van het Raes Autogroep Bosloopcriterium. Er waren ook wedstrijden van 5 km en 15 km. Op die lange afstand werd Stijn Dhaenekint winnaar.

De organisatie van het criterium ligt in handen van BRO.GO Sportevents van de broers Sam en Alexander Govaert en is in de regio Brugge goed voor drie verschillende wedstrijden. Zondag 29 maart heeft opnieuw een bosloop plaats in Beisbroek in Sint-Andries, op zondag 1 maart is het provinciedomein Bulskampveld in Beernem aan de beurt en zondag werd het criterium geopend in het Ryckeveldebos op de grens tussen Brugge en Sijsele.

Het Ryckeveldebos bevat reeds een aantal loopomlopen en daar werd grotendeels het parcours uitgestippeld. Er werd ook het accent gelegd op natuur en beleving, zonder muziek of lawaai. Er verschenen in totaal 130 lopers aan de start. Wie daar deelnam en binnen enkele weken zich ook in Beernem inschrijft, mag de laatste in Beisbroek gratis lopen. “We zijn eigenlijk wel tevreden over de opkomst”, zegt Sam Govaert. “Diverse omstandigheden zorgden ervoor dat de mensen maar twee weken kregen om zich in te schrijven. Op die korte tijd is dat super. Het is nu uitkijken naar 1 maart in Beernem.”

Bruggeling wint 15 kilometer

De wedstrijd over een afstand van 10 kilometer in Sijsele werd zondagmorgen gewonnen door Koen Naert. De Olympische marathonloper legde de afstand af aan 17,42 km per uur en finishte in 34’26” en had driekwart van een minuut voorsprong op TBT-triatleet Quinten Dewaele (35’12”). Hadwin De Donder werd derde. Tineke Cherlet won bij de dames de 10 km in 46’08”, met een ruime voorsprong op Annelies De Fauw (49’30”) en Sandra Verstraete (54’19”).

Op de lange afstand (15 km) nam Bruggeling Stijn Dhaenekint uit de wijk Kristus Koning het tempo aan en bereikte hij als eerste de eindmeet in 54’05”. James Goossens werd tweede (56’43”) en Matthias Blondelle derde (58’00). Bij de dames was het podium voor Toos Roels (1:11’50”) voor Gina De Boeck (1:14’19”) en Isabelle De Craemer (1:17’51”).

De wedstrijd over een afstand van 5 km werd gewonnen door Michiel Paermentier, ook al van Triatlon Brugge Team, voor Tomas Pot en Michiel zijn clubgenote Bo Dubin. Zij werd meteen eerste dame voor Kim Van Hoye en Tine Declerck.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier