Knappe resultaten voor onze West-Vlamingen tijdens Motorcross MCLB in Vlaams Brabant

De nieuwe kampioenen zopas gehuldigd: Gerdy Bouton (Nieuwelingen B), Bradd Descamps (Juniors 250cc), Caine Van Pottelberg (Nationalen 250cc), Greg Demeulemeester (Inters Open B), Giani Scheele (Internationalen 250cc), en Wietse Brackman (Internationalen 500cc).Links voorzitter MCLB Willy Aper, secretaris Ronny Van Hauteghem, en rechts secretaris sportcommissie en organisator Pamel Jurgen Van Den Houwe. © Foto Coghe

De motorcrosskaravaan VJMO-MCLB hield het weekend van 14 en 15 september halt in Vlaams Brabant, bij de prachtige club Mx De Willemsvrienden op de Heideberg te Pamel-Roosdaal. In een lekkere najaarszon was het genieten van cross van het hoogste niveau. Met onder andere de finales in het Belgisch kampioenschap voor de Internationalen en de Juniors/Nationalen 250cc en de Nieuwelingen B stond er heel wat op het spel.

Thuisrijder Wietse Brackman, de uitredende en de nieuwe kampioen, schreef beide reeksen op zijn naam bij de Internationalen 500cc. Hij vernieuwde zijn titel als de beste van het pak met ruime voorsprong. David Segers, ook al een man uit de streek van het Pajottenland, werd twee keer tweede. Op het derde schavotje van de daglaureaten mocht Jorne Tytgat uit Kerckhove plaatsnemen na zijn vierde en derde plaatsen. In de eindstand van het BK is Brackman opnieuw kampioen. De vice-kampioenen zijn Mattis Meersschout uit Wingene die vorige week ten val kwam in Lichtervelde en hier in Pamel moest forfait geven. Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem-Knesselare die na zijn derde plaats in de eerste reeks oprukte in de stand, maar ten val kwam in de tweede bocht na de start in de finalereeks, en na een fantastische inhaalrace strandde op de zesde plaats en net iets te kort kwam voor het vice-kampioenschap en met gelijk aantal punten als Meersschout eindigde.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) mocht met de hulde van de daglaureaten opnieuw op het hoogste schavotje als dubbele reekswinnaar bij de Internationalen 250cc. Na twee knappe races legde Wybo beslag op de vierde en derde plaatsen algemeen. In de eindstand van het BK is de uittredende kampioen ditmaal derde nadat hij meermaals forfait gaf als het om de punten ging.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) was al een tijdje zeker van de titel en kon dus rustig naar de finale toeleven. Hij werd in beide reeksen tussen de A-rijders afgevlagd als zevende, telkens als tweede bij de Inters Open B, achter gastrijder Kevin Spruyt.

Bij de Inters Open B was de tweede plaats voor Damon Tanghe (Ooigem) die de laatste weken blijk gaf van een goede vorm. Damon kwam in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag.

In de nevenreeksen werd Gilles Gesquiere uit Adinkerke winnaar bij de Juniors 500cc, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche.

Damon Tanghe (Ooigem) werd derde bij de Nationalen 500cc, hij legde beslag op de zesde en tweede plaatsen. Niel Vandevelde (Ooigem) was sterk bezig bij de Nationalen 250cc in zijn laatste cross, de vriendelijke kerel werd driedubbel tweede en in de eindstand van het BK veroverde hij brons. Bij deze was de dagzege voor Jens Van Laere (Evergem) met dubbele reekszege.

Avo Tack (Oostrozebeke) sloot zijn kampioenschap af met bravoure, hij werd dagwinnaar met de tweede plek en reekszege. In de eindstand van het BK moet hij vrede nemen met de titel van vice-kampioen achter de waal Bradd Descamps.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) was andermaal veruit de beste bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), hij schreef beide reeksen op zijn naam. Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) won de eerste reeks bij de Nieuwelingen 250/500cc en werd pas vierde in de tweede manche waarmee hij tweede is in de eindstand.

Henk Goderis (Ingelmunster) gaat verder op zijn goede vorm en liet dat blijken met twee reekszeges bij de Experten. De tweede podiumplaats was voor Kristof Calus (Heestert) die als vierde en tweede onder de geblokte vlag kwam.

Quids en Zijspannen

Mindere bezetting na hun finales van vorige zondag bij de vier- en driewielers.

Axel Volckaert (Zonnebeke) was heel knap bezig bij de Quads. Beide reeksen werden gewonnen door een verrassende Birger Vanpoucke.Axel Volckaert legde beslag op de derde en tweede plaatsen, als tweede uit groep B (14-18 jaar) en was daarmee tweede in de eindstand.

Bij de zijspannen was er een verrassende dubbelzege van Gianni Dhondt – Niki Debruyne uit Meulebeke, Gianni de vaste bakkenist bij kampioen Bert Soetaert die afwezig bleef. Dhondt – Debruyne schreven beide reeksen op hun naam en werden winnaars in groep A. Bij deze de tweede podiumplaats voor Arne De Meulemeester – Joey Valcke (Meulebeke-Oostrozebeke), de B-kampioen schreef zich in als A-rijder en mocht naar de hulde als tweede na zijn tweede en derde plaatsen. De derde podiumplaats was voor Maxim Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) die als vierde en tweede onder de geblokte vlag kwamen.

In de B-reeks waren de bloemen en de grootste beker voor Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) die als derde en vierde door de finish gingen als reekswinnaars B. Maxim en Mathias Moenaert mochten naar de hulde als tweede B na hun zesde en vijfde plaatsen tussen de A-rijders.

(GA)

Volgende afspraak op 21 en 22 september in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge waar de laatste finales van het BK op het programma staan, voor de Nieuwelingen C (+41 jaar) en de Dames, de Beloften (14-19 jaar), en de Juniors-Nationalen 500cc.