Kimmer Coppejans uitgeschakeld op European Open

© belga
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP-172) is er in Antwerpen niet in geslaagd de tweede ronde van de European Open (ATP-250) te bereiken. De Oostendse tennisser verloor in twee sets van de Fransman Ugo Humbert (ATP-38), die vorig jaar de halve finale haalde. Het werd 6/4 en 6/3.

Coppejans, vorig jaar in Antwerpen uitgeschakeld door de Schot Andy Murray die dan uiteindelijk het tornooi won, had voor deze editie van de European Open een wildcard gekregen en was in zijn openingswedstrijd zeker niet de mindere. “Ik speelde mijn returns te weinig in het veld en zette niet genoeg druk op zijn service”, analyseert Kimmer zijn spel. “In de rally’s moest ik niet onderdoen, ik denk zelfs dat ik er meer gewonnen heb.”

De 26-jarige West-Vlaming speelde in Antwerpen op het einde van beide sets een niet al te goed servicegame. “Sinds de tour herstart is, heb ik het moeilijk om mijn ritme te vinden. Voorbije zomer speelde ik op het Belgian Circuit om ritme op te doen, maar de afgelopen weken ging ik telkens snel onderuit en dat is niet goed voor het vertrouwen.”

Moeilijke planning

Coppejans speelt de komende weken nog de Challengetornooien van Hamburg en Parma. “Als het lukt, want de kalender wordt voortdurend aangepast, dus is het moeilijk om te plannen. Door de ATP Cup en de derde ronde van de kwalificaties in Melbourne en op Roland Garros kan ik het voorlopig financieel rondkrijgen. Ook van Wimbledon en de US Open krijgen we nog prijzengeld. Dit is dus niet zo’n groot verschil, maar volgend jaar kan het wel lastig worden.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier