Kawaishi Ingelmunster scoort sterk op BK judo

Achteraan clubvoorzitter Rudi Debruyne, Jonas Vandewalle en Jarne Duyck. Vooraan: Emiel Merdin, Zukhra Askhabov, Agnes Van De Veire en trainer Geert Bossu. (CLY-foto CLY)
Redactie KW

Vorig weekend trok de Ingelmunsterse judoclub Kawaishi met zeven medaillewinnaars van de Vlaamse kampioenschappen naar Herstal om er deel te nemen aan het BK. Judoclub Kawaishi scoorde er bijzonder goed en behaalde liefst zes medailles waaronder goud voor Emiel Merdin.

Trainer Geert Bossu was bijzonder tevreden met dit resultaat. Het is zijn stoutste droom om ooit met een van zijn leerlingen door te stoten naar het profcircuit. We zetten de medaillewinnaars op een rijtje: Agnes Van De Veire behaalde brons bij de U15 -40 kg, Zukhra Askhabov behaalde ook brons bij de U15 -57 kg. Er was goud voor Emiel Merdin bij de U18, -50 kg en zilver voor Ward Houthoofd U18 bij de -55 kg. Ook Jonas Vandewalle wist brons te halen bij de U21 -60 kg. Jarne Duyck ten slotte moest zich tevreden stellen met brons bij de U21 -73 kg.

“Al bij al is dit een fantastisch resultaat met één keer goud, al moet ik toegeven dat ik op nog meer gehoopt had”, besluit trainer Bossu. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier