Karel Vanhaecke pakt eerste seizoenszege in MCLB

Karel Vanhaecke. © Foto Coghe

De Motor Cross Liefhebbers Bond was te gast in het Oost-Vlaamse Wachtebeke op het gekende circuit van de Mendonckdreef.

Voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp, lid van de vereniging Motor Club ‘t Hoekske Oedelem, was het een blije zondag met zijn eerste seizoenszege bij de Junioren 500cc. In de eerste reeks moest hij alsnog het meesterschap aanvaarden van Jamy Carron uit Tielt, tevens de leider in de tussenstand van het BK. Karel pakte sterk uit in de tweede manche en schreef met ruim verschil de zege op zijn naam voor Carron. Met een verschil van zes seconden waren de bloemen en de grootste beker voor Karel Vanhaecke.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) mocht ook weer met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de beloften. Hij werd als tweede en derde afgevlagd achter de reekswinnaars Seppe De Vos en Milan De Maertelaere, ook twee kleppers van het Team Dirk Hofman. De tweede podiumplaats was voor Wout Vandecappelle uit Oostrozebeke die als derde en tweede door de finish ging en in de totaaltijd amper één seconde te kort kwam voor de eindzege.

Cisse Haelewijn (Lichtervelde) was andermaal de beste bij de nieuwelingen A (24-28 jaar), na een mislukte start en een knappe inhaalrace in de eerste reeks legde hij alsnog beslag op de derde plaats. In de slotmanche was hij met de overwinning goed voor de eindzege.

Bij de nieuwelingen B ((28-41 jaar) ging het er in beide reeksen spannend aan toe tussen Dimitri Vandesteene (Knesselare) en lid van Mc ‘t Hoekske Oedelem, en Gerdy Bouton (uit Zuidschote). Vooral in de eerste reeks speelden ze haasje over met de zege voor Bouton, en in de tweede heat was het opnieuw hetzelfde spelletje tot Bouton in de touwen vlamde en heel wat tijd verloor. Met elk een reekswinst en een tweede plaats was de totaaltijd bepalend in het voordeel met 14 seconden voor Vandesteene.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd tweede bij de nieuwelingen C (+41 jaar) met de tweede en derde plaatsen. Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) werd derde in de eindstand bij de nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar) met de tweede en vierde plaatsen. Niel Vandevelde (Ooigem) was knap bezig bij de nationalen 250cc. Hij werd tweede in de eerste reeks en schreef de tweede reeks op zijn naam en leek op weg naar de eindzege tot hij in de laatste ronde net zijn voorsprong kon behouden en vrede moest nemen met de tweede eindstek met drie seconden in het verlies tegen Buys. Nick Lamote (Sysele) mocht mee op het podium als derde bij de nationalen 250cc met de zesde en derde plaatsen. Jonas Dockx (Diksmuide) werd drie keer tweede bij de nationalen 500cc na twee sterke races achter Joeri Van Malderen.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht voor de dertiende opeenvolgende keer op het hoogste schavotje als winnaar bij de inters open B, in beide reeksen werd hij als winnaar afgevlagd op de zesde en zevende plaatsen tussen de internationalen A. Greg Vullers (Dentergem) werd twee maal tweede en Stanley Verstraete (Zerkegem) werd twee keer derde.

Bij de internationalen 500cc ging het er zeer spannend aan toe tussen Wietse Brackman en Kevin Fors met elk één reekszege en een tweede plaats, met Witse als winnaar met twee seconden in de totaaltijd. Robin Bakens werd twee keer derde, Mattis Meersschout twee keer vierde en Torpjurn Van Hoe twee keer vijfde.

Zijspannen

Magere bezetting bij de zijspannen, met dubbele reekswinnaars Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) en eindzege groep A. Bij deze reeks was de tweede podiumplaats voor Kevin Merreel – Ruben Van Mol (Izegem-Mol), en de derde plek voor Claude Maertens – Geoffrey Saro (Tielt).

Bij de zijspannen B waren de bloemen voor Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) met twee tweede plaatsen algemeen en een dubbele reekszege in groep B.

Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) mochten naar de hulde na afloop als tweede in het algemeen in groep B. Zij legden beslag op de vierde en derde plaatsen, als derde en tweede B’s. Sandrino Huysentruyt – Francis Wittebolle werden derde.

Volgende afspraak op zaterdag 20 juli met VJMO en zondag 21 juli met MCLB voor de Grote Prijs van de Westkust te Middelkerke.