Tot op heden had de wedstrijd plaats in het centrum van Beernem, met aankomst en wisselzone nabij Zwembad Bloemendale en de Kleine Beer. "Het streven van de ploeg rond de Kallemoeie triatlon is steeds de atleten na het evenement achter te laten, met het gevoel dat het goed en aangenaam was", zegt Martin D'haeninck als voorzitter van het Kallemoeie Triatlon comité. "Ook organisatorisch streven we naar een leuke en veilige omloop voor zowel het fietsgedeelte, loopparcours als het zwemmen. Kortom het moet een sportief feest zijn. Dit jaar moeten we om technische redenen naar Sint-Joris verhuizen om daar onze basis te leggen voor een nieuw sportfeest want dat staat weer voorop", vindt de voorzitter.

De datum blijft behouden: de tweede zondag van juni of zondag 9 juni 2019. Hetzelfde kanaal staat weer centraal, kleedkamers, wisselzone, startplaats en aankomst liggen allen gecentraliseerd bij elkaar, op slechts een drietal kilometer van het vorige. "Het fietsen situeert zich gedeeltelijk op het vorige parcours en voor het lopen werd alles terug goed uitgekiend. Ook een ruime parking wordt voorzien." De organisatie rekent ook op de nieuwe locatie op 500 deelnemers.

(ACR)

Tot op heden had de wedstrijd plaats in het centrum van Beernem, met aankomst en wisselzone nabij Zwembad Bloemendale en de Kleine Beer. "Het streven van de ploeg rond de Kallemoeie triatlon is steeds de atleten na het evenement achter te laten, met het gevoel dat het goed en aangenaam was", zegt Martin D'haeninck als voorzitter van het Kallemoeie Triatlon comité. "Ook organisatorisch streven we naar een leuke en veilige omloop voor zowel het fietsgedeelte, loopparcours als het zwemmen. Kortom het moet een sportief feest zijn. Dit jaar moeten we om technische redenen naar Sint-Joris verhuizen om daar onze basis te leggen voor een nieuw sportfeest want dat staat weer voorop", vindt de voorzitter.De datum blijft behouden: de tweede zondag van juni of zondag 9 juni 2019. Hetzelfde kanaal staat weer centraal, kleedkamers, wisselzone, startplaats en aankomst liggen allen gecentraliseerd bij elkaar, op slechts een drietal kilometer van het vorige. "Het fietsen situeert zich gedeeltelijk op het vorige parcours en voor het lopen werd alles terug goed uitgekiend. Ook een ruime parking wordt voorzien." De organisatie rekent ook op de nieuwe locatie op 500 deelnemers.(ACR)