Jurgen Wybo pakt de dubbel in Oostkamp

Jurgen Wybo was de winnaar bij de internationalen 250cc. © Foto Coghe

De Motor Cross Liefhebbers Bond was te gast in Oostkamp, waar het in zeer gunstige weersomstandigheden een goed geslaagd en verzorgd en zo goed als stofvrij terrein aantrof bij Mc De Kleiduivels.

Bij de Internationalen was het opnieuw kampioen Wietse Brackman die beide reeksen autoritair op zijn naam schreef en als winnaar bij de 500cc gehuldigd werd. Mattis Meersschout uit Wingene mocht mee op het podium als tweede na zijn derde en tweede plaatsen, en de derde podiumplaats was voor Torpjurn Van Hoe (Oeselgem). Jurgen Wybo werd winnaar bij de Internationalen 250cc. Wybo was knap bezig en kwam als vierde en derde over de finish, telkens als beste 250cc. Met deze dubbele reekszege was er een heel mooie winnaar, in eigen regio bovendien.

Bij de Inters Open B waren we aan de negende eindzege op rij voor Greg Demeulemeester. De jonge man uit Kerckhove legde beslag op de achtste plaats algemeen in de eerste reeks, na een mislukte start en een sterke remonte naar de tweede B-plek. In de slotmanche kwam hij als zevende onder de geblokte vlag als reekswinnaar B. Greg Vullers (Dentergem) werd tweede in de eindstand met reekszege en een derde plaats, en Stanley Verstraete (Zerkegem) haalde de derde podiumplaats met de zesde en tweede plaats in groep B.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) werd tweede algemeen bij de Beloften. In de eerste reeks werd hij afgevlagd op de derde plaats en in de tweede heat kopstart, maar door een rijfoutje werd hij verwezen naar de zesde plaats, en na een sterke remonte keerde hij naar de tweede plek. Cisse Haelewyn (Lichtervelde) werd opnieuw dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), en Lothar Desmet (Pittem) werd derde in de eindstand met de tweede en derde plaatsen. Dimitri Vandesteene (Mc ‘t Hoekske Oedelem) werd dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) en Dwight Van Den Bogaert (Sint-Eloois Vijve) werd driedubbel tweede. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd dubbele reekswinnaar bij de Nieuwelingen C (+41 jaar). Wat hem vorige week voor eigen volk in Tielt niet lukte maakte hij nu dubbel goed. Xavier Degeldere (Ingelmunster) mocht mee naar de hulde als derde op het podium met de vierde en derde plaatsen. Steven Vandenbranden (Ichtegem) werd driedubbel tweede bij de Experten, en Julie Vandevelde (Desselgem), die zeer knap bezig is bij de Dames, met dubbele reeks- en eindzege.

Niel Vandevelde (Ooigem) mocht naar de hulde als driedubbel derde bij de Nationalen 250cc. Jamy Carron (Tielt) reed knappe wedstrijden bij de Juniors 500cc met dubbele reekszege en Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht voor eigen volk mee op het podium als derde algemeen na zijn vierde en derde plaatsen. Jonas Dockx (Diksmuide) werd driedubbel tweede bij de Nationalen 500cc.

Bij de Quads A was de tweede podiumplaats voor streekrijder Glenn De Swarte uit Loppem met de vierde en derde plaatsen. Axel Volckaert (Zonnebeke) was sterk bezig bij de Quads B (-18 jaar en +31). Hij werd dubbele reeks- en eindwinnaar, Axel legde beslag op de derde en tweede plaatsen tussen de A-rijders.

Zijspannen

Dubbele reekszege voor Sven Siongers – Dagwin Sabbe en eindwinnaar groep A.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) sloten hun sterke wedstrijden in deze warme temperaturen af op de derde en tweede plaatsen, goed voor de tweede podiumplaats groep A. Bert Soetaert – Joey Valcke (Oostrozebeke) werden derde in de eindstand na hun tweede en derde plaatsen, met een gelijk aantal punten als Delmotte maar ze waren een twintigtal seconden langer op weg.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden dubbele reekswinnaars bij de Zijspannen B, zij legden beslag op de vijfde en vierde plaatsen tussen de A-rijders. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden driedubbel tweede en Jan Ampe – Nzelo Hoste (Oostrozebeke) driedubbel derde in groep B.

Volgende afspraak zondag 30 juni te Burst (Erpe-Mere).