Jeugd- en enkel tennistornooi in ‘t Vrije in Brugge beleeft een recordeditie

Wedstrijdleider Wim Blontrock in KTK in 't Vrije met de jonge finalisten Mauro en Vitas Annicaert, Berkin De Vuyst en Robbe Vanneste. © ACR
Redactie KW

KTK in ‘t Vrije in Sint-Kruis mocht voor de voorbije Ethias Tour 241 jonge tennissers verwelkomen en ondertussen werd de Belgian Circuit- en criteriumtour bij de volwassenen gestart met maar liefst 412 inschrijvingen.

Omwille van de coronapandemie hebben tennisclubs deze zomer veel meer of net veel minder deelnemers voor hun tornooien. “Wij behoren gelukkig bij de eerste groep”, klinkt wedstrijdleider Wim Blontrock. “Je kunt het niet altijd op voorhand inschatten, maar wij hebben hier ‘s zomers wel stages. Diverse clubs die met een aantal kinderen komen. Zo was TC ‘T Lobbeke bij ons aanwezig met Yuri Soberon, TC Duinbergen onder leiding van Mathieu Loosvelt en Ostende Tennis Club met Sidney Van Lauwe. TC De Koddaert was tevens ingeschreven met ongeveer twintig jongeren, maar die stages werden afgelast. De kinderen zijn allen wel individueel gekomen en dat is wel tof.”

In groep uit de andere clubs waren dit ongeveer zeventig, tachtig jongeren die in de Brugse tennisclub langskwamen. “Voor het overige, klassiek, jongeren die met hun ouders aan de kust verblijven. Wij veranderen onze data niet en de meeste mensen weten dat”, zegt Blontrock die als tornooileider werd bijgestaan door Leonie Cornilly en Manon Bouckaert.

Zondag werd de eindfase afgewerkt van de jeugdreeksen van de Ethias Tour. De finaledag werd geopend met winst voor de broers Mauro en Vitas Annicaert of de zoons van gewezen voetballer Anthony Annicaert die voor TC ‘t Lobbeke uit Maldegem uitkomen. Verder uit onze provincie was er tornooiwinst voor Cas Vulsteke (TC Yper), Max Callebaut (TC Logan), Laura Laethem en Louise Sys (TC Kortemark), Sari Van Ham (Ostend TC) en Marie Isenbaert (KTG Houtland).

Enkeltornooi

Ondertussen werd in ‘t Vrije in Sint-Kruis ook het startschot gegeven van de Belgian Circuit- en criteriumtour, met in totaal 412 inschrijvingen. “Dat zijn er tachtig meer dan ons jaarlijkse gemiddelde”, telt Wim Blontrock. “Een absoluut record. Met de jonge tennissers van ons jeugdtornooi erbij komen zij samen uit maar liefst 105 verschillende clubs. Andere jaren komen we op zowat zestig, zeventig clubs uit. Behalve Luik komen de tennissers dit keer uit alle gewesten van ons land.”

Met de reeksen +35, +45 en +55 staan deze week alle Belgian Circuit reeksen in ‘t Vrije op het programma. Meervoudig Europees- en wereldkampioen Pierre Godfroid schreef zelfs voor drie leeftijdsreeksen in. Bij de Heren 1 vormen Niels Desein, Alexander Hoogmartens, Jacques Gley, Eduardo Peralta-Tello en Robin Vanhauwe de eerste vijf reekshoofden. Bij de vrouwen zijn dat Justine Pysson, Zara De Schutter, Emeline De Witte, Louise Wittouck en Celine Schepers.

De wedstrijdleider hoopt nu dat het enkeltornooi op de best mogelijke manier verder kan afgewerkt worden. “Wat opvalt, los van het tornooi, is dat er onder de leden enorm veel getennist wordt. Wellicht gaan er minder mensen op verlof. Overdag zijn onze terreinen quasi volzet.” De spelers al of niet voor deelname aan het tornooi houden zich strikt aan de nodige maatregelen. Voor elke match worden zij aan de wedstrijdtafel gebrieft. “Mondmaskers aan, afstand houden er wordt heel veel ontsmet. Zowel de spelers als de toeschouwers beseffen het belang en iedereen houdt zich goed aan de voorschriften. Eigenlijk kennen we weinig problemen met het organiseren en houden we het hopelijk vol tot en met zondag 9 augustus, tot de finales van het criteriumtornooi”, besluit de wedstrijdleider.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier