Jabbekenaar Ruben Vanhollebeke is wereldkampioen G-boogschieten

Ruben Vanhollebeke: "Een beloning na vijftien jaar hard werken. Dit is voor mij het absolute hoogtepunt uit mijn carrière." © Facebook
Redactie KW

Op het wereldkampioenschap G-boogschieten in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch schoot de 42-jarige Ruben Vanhollebeke zich naar de wereldtitel in de klasse 1 voor personen met een visuele beperking.

Ruben Vanhollebeke, lid van sportclub De Straffe Boog in Brugge, won de finale tegen de Cyprioot Misos Christos met 6-0 en greep daarmee zijn eerste gouden medaille op een wereldkampioenschap. De boogschutter uit Jabbeke werd eerder in zijn sportcarrière al twee keer vicewereldkampioen. “Een beloning na vijftien jaar hard werken. Dit is voor mij het absolute hoogtepunt uit mijn carrière, al hoop ik ook aan de Paralympische Spelen te kunnen deelnemen”, vertelt Vanhollebeke op de website van Parantee (Belgian Paralympic Comitee).

Boogschieten voor personen met een visuele beperking is echter geen paralympische discipline, al hoopt Ruben dat daar ooit verandering in komt. “Hopelijk kan de internationale federatie dat ooit bekomen, want de Paralympische Spelen halen is toch wel mijn grote droom.”

In de kwalificaties schoot de Jabbekenaar ook een stevig wereldrecord. Namelijk 428 punten met 72 pijlen, waarmee hij 61 punten beter deed dan het oude wereldrecord op naam van de Italiaan Matteo Panariello.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier