Ian Lodens ook in dubbel gemengd Europees kampioen jiujitsu

Ian Lodens uit Knokke-Heist is samen met de Antwerpse Charis Gravensteyn voor de tweede keer Europees kampioen jiujitsu. © (Foto GF)
Redactie KW

Ian Lodens uit Knokke-Heist heeft er na de titel in dubbel met zijn broer Ryan nog een Europese triomf bij. In het Duitse Maintal won hij met zijn vaste partner, de Antwerpse Charis Gravensteyn, de finale.

Het zat echt wel goed bij het Belgische duo dat eerder al eens Europees kampioen werd in 2019. “Ik was enorm verrast dat we top waren”, vertelt Ian Lodens na de drie gewonnen kampen en zijn derde dag op het EK. “In de eerste ronde tegen de Roemenen Dobre-Dobre waren we sterker met een score van 67.5 tegen 63. Daarna volgde een kamp tegen de Duitsers Paszkiewicz-Tourbeslis waar we op de World Games in 2017 van verloren. Dit keer konden we hen opzij zetten, met een score van 68-67.”

In de finale stonden Lodens en Gravensteyn, als leden van de nationale ploeg jiujitsu en hun clubs Ju-Jitsu Topsport Zwijndrecht en de Fighting Lions Antwerp, tegenover Cakovic-Vukotic, of een heruitgave van de finale op het WK in 2019 in Abu Dhabi. “We deden hetzelfde als toen en wonnen met voldoende punten: 69.5 tegen 66 en zijn dus klaar voor het komende WK in oktober, wederom in Abu Dhabi”, aldus Ian Lodens. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten