Hannes Obreno roeit naar goud in Italië

Redactie KW

Het nationale roeiteam was de voorbije week te gast in het Italiaanse Piediluco. Na een voorbereidende stage werd er van vrijdag tot en met zondag deelgenomen aan de 32ste Memorial Paolo d’Aloja of een internationale regatta. Zeven landgenoten waren goed voor een A-finale. Zondag waren er dat vier.

Hannes Obreno (Koninklijke Roeivereniging Brugge) moest zaterdag verstek geven wegens ziekte. Zondag bleek hij voldoende hersteld en meteen goed voor goud in skiff. De Bruggeling haalde het vlot of met een voorsprong van net geen vijf seconden van de Roemeen Vasile Agafitei, negende op het EK in 2017.

De lichte dubbeltwee van Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Gentenaar Tim Brys legde in de A-finale beslag op de tweede plaats. Zaterdag waren zij ook goed voor zilver.

De zware dubbeltwee van de debuterende Pierre De Loof (KR Brugge) en Gentenaar Ruben Claeys behaalde brons. Zaterdag werden zij vierde. Marlon Colpaert (KRNS Oostende) werd zondag, net als de dag voordien, vierde in de A-finale.

De roeiers werden in Italië begeleid door technisch directeur Dominique Basset en coaches Frans Claes, Dirk Crois uit Brugge en Oostendenaar Jeroen Neus.

(ACR – foto ACR)