Guga Baúl loopt de eerste 100% natuurloop in, in truitje van KV Oostende

Redactie KW

Woensdagnamiddag werd de eerste ‘100% natuurloop’ voorgesteld, dwars door de Haanse Duinbossen.

Dit permanente loopparcours is een Vlaamse primeur, waarvoor het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Bloso samen het initiatief namen.

Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) kwam het parcours inlopen. Daarbij kreeg ze het gezelschap van de Haanse loopclub C-Runners en acteur Guga Baúl & Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton, de peter en meter van het project.

Bedoeling van de natuurloop is de mensen al sportend dichter bij de natuur te brengen. Administrateurgeneraal Philippe Paquay van Bloso verwees in zijn speech naar de almaar stijgende populariteit van de loopsport in Vlaanderen. “Naast de 40.000 lopers die aangesloten zijn bij een sportfederatie, gaan nog eens een half miljoen Vlamingen in niet-georganiseerd verband lopen”, klonk het. Bloso speelde daar samen met ANB op in met de ontwikkeling van deze natuurloop dwars door de Duinbossen. De eerste in Vlaanderen, maar ondertussen zijn ook op andere plaatsen verschillende circuits in de maak.

Het startpunt van de natuurloop in De Haan is gesitueerd ter hoogte van de parking langs de Zwarte Kiezel, een zijweg van de Driftweg. Van daaruit vertrekken twee lussen van 2,4 en 4,4 kilometer.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier