Grote Prijs van Vlaanderen zonder Bart Swings en Jason Suttels, maar met Sandrine Tas

© belga
Redactie KW

Zonder Bart Swings en Jason Suttels worden het komende weekeinde in Oostende de belangrijkste skeelerwedstrijden van het jaar in België gehouden. Het gaat om de Grote Prijs van Vlaanderen, traditiegetrouw de laatste Europa Cup-ontmoeting van het seizoen. Voor de wedstrijden hebben zich 481 skaters uit twintig landen gemeld.

Swings en junior Suttels veroverden vorige maand in Barcelona zes wereldtitels. Voor Swings is daarmee het skeelerseizoen achter de rug. Hij bereidt zich inmiddels voor op de schaatswinter. Wel aanwezig op de baan in deelgemeente Zandvoorde is Sandrine Tas, die in Barcelona één ereprijs (brons) behaalde.

Tas woont op een steenworp afstand van de Mundialpiste aan de Egellaan. Twee dagen zijn de skaters actief op de piste, één dag zal er worden gereden op een wegparkoers in de gemeente. Ook Tas ambieert een loopbaan op het ijs, maar ziet de krachtmeting in Oostende als tussenstation voor de Europese titelstrijd inline, die eind deze maand in Pamplona begint.

Na dat toernooi zullen Tas, Swings en Suttels met Stien Vanhoutte, Anke Vos en Tim Sibiet voor een schaatstrainingskamp van drie weken naar Salt Lake City in de Verenigde Staten gaan. Die stage, die onder leiding staat van coach Ferre Spruyt, wordt gefinancierd door het BOIC. Het is de eerste keer dat een Belgische schaatsteam voor de langebaan zoiets onderneemt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier