Greg Demeulemeester pakt dubbele reekszege in Volkegem

Axel Volckaert uit Zonnebeke won bij de Quads B Open. © Foto Coghe
Redactie KW

De Motorcrossfederaties VJMO/MCLB waren het eerste weekend van augustus te gast op het bekende circuit van Volkegem-berg in een organisatie van het JP-team van gastheer Greg Demeulemeester uit Kerkhove. Het werd een grandioos succes met een totaal van 540 piloten, op zaterdag 130 jeugdrijders en een 40-tal Pitbikes, en op zondag 370 rijders achter het starthekken.

Greg Demeulemeester was andermaal sterk bezig bij de Internationalen Open B met dubbele reekszege en dat in het kader voor het Belgisch Kampioenschap. Met de hulde na afloop van het hele gebeuren mocht Greg voor eigen volk op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. In de stand van het kampioenschap leidt Greg nu met een bonus van 107 punten op zijn naaste achtervolger Stanley Verstraete uit Zerkegem die zondag dubbel tweede werd te Volkegem.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Internationalen 250cc, maar in de tweede manche vlamde hij in de tweede ronde in de touwen en het was over en out.

Bij de Internationalen 500cc ging het er zeer spannend aan toe, de zware motoren zorgden voor heel wat spanning en spektakel met als dubbele reekswinnaar Kevin Fors. David Segers werd als tweede en derde afgevlagd, goed voor de tweede podiumplaats, en Wietse Brackman op drie met de vierde en tweede plaatsen. Mattis Meersschout (Wingene) legde na twee knappe races beslag op de derde en vierde plaatsen, goed voor de vierde eindstek, en Torpjurn Van Hoe (Knesselare) op vijf.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) miste met één luttele seconde zijn zoveelste eindzege bij de Beloften, hij werd tweede achter Seppe De Vos in de eindstand met elk één reekszege en een tweede plaats.

Jenthe Vancompernolle (Esen) werd derde in totaal bij de Nieuwelingen 250/500cc, derde in de eerste reeks en winnaar in de tweede manche. Drie jongens haalden een totaal van vier punten, waarvan Jenthe de hoogste totaaltijd klokte.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) werd opnieuw winnaar bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), met reekszege ondanks een slechte start, en een tweede plaats in de slotmanche ondanks een valpartij en mechanische problemen. In de tussenstand van het B.K. staat Cisse aan de leiding met 70 punten bonus op Lothar Desmet (Pittem) die derde werd in totaal met de tweede en derde plaatsen.

Dimitri Vandesteene (Knesselare), lid van Mc ‘t Hoekske Oedelem, mocht met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar), hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche. Daar was de derde eindstek voor Gerdy Bouton (Zuidschote), die als vierde en vijfde werd afgevlagd.

Stefaan De Ruyck (Tielt) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) met de tweede en derde plaatsen. Julie Vandevelde (Desselgem) kwam in de eerste reeks voor Dames als winnaar onder de geblokte vlag, in de tweede manche verliep het niet zo goed en werd ze pas derde. Ze werd ook derde in de eindstand.

Emiel Soens (Zwevegem) werd driedubbel derde bij de Juniors 250cc. Niel Vandevelde (Ooigem) reed een knappe wedstrijd bij de Nationalen 250cc met reekszege en een tweede plaats. In totaal werd Niel tweede na een gastrijder die tweede en eerste werd en in totaal tien seconden sneller was.

Jamy Carron (Tielt) werd driedubbel tweede achter een gastrijder bij de Juniors 500cc, in de stand van het BK leidt Jamy met liefst 92 punten bonus op de tweede. Jonas Dockx (Diksmuide) mocht naar de hulde als derde bij de Nationalen 500cc, hij legde beslag op de tweede en vierde plaatsen in zijn reeksen.

Niels De Winter (Desselgem) werd winnaar bij de Quads A met een reekszege en een tweede plek. Axel Volckaert (Zonnebeke) was de beste bij de Quads B (-18 en +31 jaar), hij werd dubbele reekswinnaar op de zesde en negende plaatsen tussen de A-rijders. Bert Bintein (Izegem) legde beslag op de tweede en derde plaatsen in groep B en was daarmee tweede in de eindstand.

Zijspannen

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren super bij de driewielers, na goede starts als tweede in de eerste reeks door de eerste bochten en als derde in de slotreeks, slaagden zij in korte tijd op te rukken naar de leiding en deze niet meer af te staan en met ruime voorsprong het dubbele zegegebaar te mogen maken.

Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden dubbel tweede en liepen ook steeds verder uit op de achtervolgers, met de hulde dan ook tweede A’s. Bert Soetaert – Michael Dhondt (Oostrozebeke) namen in beide reeksen een kopstart, in de eerste reeks werden ze als derde afgevlagd en in de slotmanche moesten ze met mechanische problemen vroegtijdig terugkeren rennerspark.

Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden dubbel tweede in groep B, afgevlagd tussen de A-rijders op de zevende en vijfde plaatsen. Jan Ampe – Nzelo Hoste (Oostrozebeke-Meulebeke) werden dubbel derde in groep B.

Volgende afspraak op 10 en 11 augustus op de Ginsthoek te Oostrozebeke.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier