Goudeseune 12de, Outtier 29ste op BK Veldlopen

Redactie KW

Op het BK Veldlopen in Brussel werden deze namiddag Jonathan Goudeseune 12de en Lukas Outtier 29ste (beide aangesloten bij Flanders Athletic Club) op een 45-tal deelnemers. Door het coronavirus was het de enigste officiële veldloop van deze winter.

Jonathan Goudeseune (23) uit Ieper nam zoals gevreesd een te snelle start. “Ik had vooraf geen super gevoel maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg ik een beter gevoel. De waardehoudingen waren echt vreemd vandaag. Na de eerste ronde kwam ik als 20ste door en kon ik daarna geleidelijk inhalen. Ik ben heel tevreden met mijn twaalfde plaats en vind het niet zo erg dat ik niet in de top tien belandde. Ik deed vijf plaatsen beter dan mijn vorige beste plaats op het BK.

Lukas Outtier (24) uit Watou kende een mindere dag getuige zijn tuimelperte over de mat na de derde ronde. “Ik had er uiteraard meer van verwacht maar wellicht was ik nog niet goed genoeg gerecupereerd na mijn 10 km-test van twee weken geleden.” Trainer Arne Dedrie ging met een dubbel gevoel naar huis. “Enerzijds super tevreden over Jonathan natuurlijk en anderzijds was het jammer van Lukas dat hij zijn goede conditie vandaag niet in de verf kon zetten.”

(KB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.