Gloednieuw Lentriac-bestuur pakt organisatie triatlonwedstrijd in Menen aan

Lentriac met in het midden Emmanuel Verfaille en Christophe Dupont. © Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

Lentriac, de bloeiende Zuid-West-Vlaamse triatlonclub, werd verleden jaar in een splinterieuw jasje gestoken. Deze volledig nieuwe organisatie zal op 25 augustus instaan voor een van de grootste triatlons van het jaar in Menen.

“Lentriac vzw staat voor Leie Endurance & Triathlon Club en werd op 1 oktober 2009 boven de doopvont gehouden en vatte haar eerste sportieve activiteiten aan vanaf januari 2010. Deze club legt zich toe op duursport in het algemeen en duatlon en triatlon in het bijzonder. We groeiden al snel van initieel dertig naar een zeventigtal leden gedurende de eerste jaren. Vandaag tellen we ruim 120 leden, zowel volwassenen en jeugd”, zegt voorzitter Christophe Dupont.

Lentriac mag alsook rekenen op meerdere gekwalificeerde trainers voor de vele zwem-, loop- en fietswedstrijden. Daarnaast voorziet Lentriac stages en wedstrijdbegeleiding.

Frederik Van Lierde

“Onze club telt atleten uit de wijde omgeving van Zuid-West-Vlaanderen en groeit en bloeit gestaag. Onze populariteit en zichtbaarheid nemen exponentieel toe, mede dankzij het peterschap van onze jeugdcoördinator en IRONMAN wereldkampioen Frederik Van Lierde. Als club investeren we dan ook in de volwassenenwerking en vooral in de jeugdwerking, en dit met aantoonbaar succes”, aldus Christophe.

De triatlonwedstrijd zal dus het paradepaardje zijn van de club. “De doorstart van deze triatlonwedstrijd kwam er na een enthousiaste brainstorm op een van onze participatiemomenten – lees Superdays – die we met de stad Menen en de Meense ZwemKring organiseerden. Tijdens de Super Monday op 4 december 2023 besloot Lentriac de handen uit de mouwen te steken om deze waardevolle, sportieve draad terug op te pikken”, vertelt Emmanuel Verfaille. “Eerder groeiden uit onze Superdays ook al het Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen, de World Cleanup Day, het Wereldkeukenfestival en de Warmste Week”, vervolgt Christophe.

Laagdrempeligheid

De triatlonwedstrijd zal voor iedereen, klein en groot, toegankelijk zijn. “De laagdrempeligheid hanteren we heel graag als eerste optie. We presenteren iedere categorie en afstanden aan, zoals de Ouder/kind, Ironkids, Jeugd A, B, C, Junioren, Sprintafstand, Kwartafstand 1⁄4 en Kwartafstand 1⁄4 Trio. Voor elk wat wils dus”, zegt Emmanuel.

Iedereen die interesse heeft of zich geroepen voelt om mee te doen kan al contact nemen via mailto:info@lentriac.be, via triatlon.vlaanderen of via www.lentriac.be.

“Wij promoten daarmee de duursport, vooral triatlon en duatlon. Het is een familiale, vriendschappelijke club met een sterke focus op de jeugdwerking. En iedereen is meer dan welkom”, besluit Christophe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier