Fransman Fekir Mondhir en duatlete Nele Vermeulen winnen Beach Run in Koksijde

Top drie Heren 10km: Karel Moerman (2), Fekir Mondhir (1), Benny Fischer (3). © FRO
Redactie KW

De Beach Run van Koksijde ontpopte zich weer tot de meest succesvolle wedstrijd van het Kustcriterium, met meer dan duizend deelnemers. Na de jeugdwedstrijden met 160 jonge atleten werd de massale start gegeven van de 5km en de 10km met 950 deelnemers.

Op de 5km ging de zege bij de heren naar ‘sneltrein’ Valentin Poncelet, trouwe deelnemer in Koksijde en dit jaar winnaar van de 20km van Brussel. Hij liep de 5km in 16’56”, meer dan twee minuten sneller dan Julien Brazy (Bray-Dunes) en Dries Bafcop (De Panne). Bij de dames ging de zege naar Katrijn Van Hulle uit Ingelmunster, voor Justine Brazy (Bray-Dunes) en Klara De Vooght (Westerlo).

Op de 10km won de Fransman Fekir Mondhir uit Duinkerken in 34’51”. Hij spurtte net iets vlugger dan Karel Moerman (Reningelst) en favoriet Benny Fischer, die wat last had van zware benen na de inspannende wedstrijd van vorige maandag in Nieuwpoort. De andere ereplaatsen waren voor Kevin Brysbaert (Westvleteren), Davy Stieperaere (Wevelgem) en Alain Geerts (Impe). Bij de dames won duatlete Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps, voor Sandryne Godin (De Panne) en Lies Deruddere (Wevelgem).

Top drie Dames 10km: Sandryne Godin (2), Nele Veermeulen (1) en Lies Deruddere (3).
Top drie Dames 10km: Sandryne Godin (2), Nele Veermeulen (1) en Lies Deruddere (3).© FRO

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is de 10 Miles van Wenduine, op 26 juli.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier