Zijn grootste successen kende hij met de Belgische estafetteploeg. Hij nam twee maal deel aan de Olympische Spelen met de 4x100m-ploeg. Op de Spelen van Londen 2012 werd de ploeg achtste en in Rio 2016 zesde.

Na de Spelen in Rio kwam hij al voor het eerst met het nieuws naar buiten dat hij zou stoppen met zwemmen. Na enkele maanden kwam hij dan toch terug op die beslissing. Zijn ultieme doel was Tokio 2020, maar dat zal dus niet doorgaan.

Het einde van zijn zwemcarrière betekent wel niet het einde van zijn sportieve carrière. Vanluchene denkt er namelijk over na om aan triatlon te doen. Pas na het WK zal hij meer uitleg geven over zijn beslissing.

Zijn grootste successen kende hij met de Belgische estafetteploeg. Hij nam twee maal deel aan de Olympische Spelen met de 4x100m-ploeg. Op de Spelen van Londen 2012 werd de ploeg achtste en in Rio 2016 zesde.Na de Spelen in Rio kwam hij al voor het eerst met het nieuws naar buiten dat hij zou stoppen met zwemmen. Na enkele maanden kwam hij dan toch terug op die beslissing. Zijn ultieme doel was Tokio 2020, maar dat zal dus niet doorgaan.Het einde van zijn zwemcarrière betekent wel niet het einde van zijn sportieve carrière. Vanluchene denkt er namelijk over na om aan triatlon te doen. Pas na het WK zal hij meer uitleg geven over zijn beslissing.