Eerste editie Bredene Loopt wordt groot succes

Het podium van de 8 km. © FRO
Redactie KW

De eerste editie van Bredene Loopt, een initiatief van Bredene Sport Running Team in samenwerking met de gemeente Bredene, is een groot succes geworden met meer dan 400 deelnemers.

Na de twee kinderlopen met een 60-tal deelnemers gingen de drie prestatielopen van 4, 8 en 12 km van start. Op de 4 km (66 deelnemers) ging de zege bij de dames naar Kyana Laenens (Bredene) voor Phaedra Bulcke en Pauline Gabriëls (Bredene). Bij de heren won Bredenaar Benny Fischer, de marathonloper die na een blessure zijn eerste wedstrijd liep. Hij won voor Yannick De Buf (Oostende) en Andy Rietmaker (Zarren).

Op de 8 km (111 deelnemers) stond er bij de dames geen maat op favoriete Heidi Hertveld (Oostende). Ze won met ruime voorsprong voor Nele Vandekeckhove (Leffinge) en Nel Van Damme (Oostende). Bij de heren won Gunther D’hondt uit Ronse. Hij won met anderhalve minuut voorsprong op Kevin Clemme (Veurne) en de jonge Bredenenaar Jeroen Vitse.

Julie Paternoster uit Bredene liep de snelste tijd bij de dames op de 12 km (175 deelnemers) . Ze finishte in 45’49” en won met ruime voorsprong op Liesbeth Cappon uit Torhout. Duatleet Jurgen Boterberge uit Torhout was de snelster bij de heren. Hij won in 40’19”, voor triatleet Dennis Dieussaert (Bredene) en Bart Sanders (Eernegem).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier