Desselgemse handbalclub maakt debuut in Liga 2

“We hebben er een goeie, stevige en enthousiaste voorbereiding opzitten”, vertelt voorzitter Jelle Lefebvre. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdagnamiddag 2 september opent de Desselgemse handbalclub de competitie in Liga 2 tegen HC ’t Noorden. De ploeg van voorzitter Jelle Lefebvre zet als promovendus een stap in het onbekende.

Handbalclub Desselgemse werd vorig seizoen in Liga 3 kampioen met overmacht. De ploeg van voorzitter-speler Jelle Lefebvre blijft ook dit seizoen zo goed als ongewijzigd.

Afwachten

“Enkel doelman Jensy Depaemelaere ging met handbalpensioen”, vertelt de 32-jarige fiere voorzitter. “We hebben er een goeie, stevige en enthousiaste voorbereiding opzitten waarin we een viertal oefenwedstrijden afwerkten. Er werd gewonnen en verloren, enkele dagen geleden nog van Doornik uit Liga 1 na een stevige partij.”

“Het blijft echter afwachten hoe sterk de reeks zal zijn. Het verschil met Liga 3 zou niet zo heel groot zijn volgens ingewijden. We zullen de eerste matchen moeten afwachten en alles ondervinden vooraleer we onze ambities kunnen uitspreken. Dit is voor ons echt een stap in het onbekende.”

“Ook onze eerste thuiswedstrijd van zaterdagnamiddag om 17.30 uur tegen HC ’t Noorden blijft moeilijk in te schatten. We hebben natuurlijk het voordeel dat we met deze kern al heel goed op elkaar ingespeeld zijn.”

“Ook ikzelf ben nog van de partij. Onze sterkte? We zijn een echte bende vrienden, niet alleen op, maar ook naast het veld. Zo hebben we er al een teambuilding opzitten.”

Initiatiedag

“Momenteel telt onze club een 100-tal actieve leden”, gaat de Desselgemnaar verder. “We hebben een U10-, U12-, U14- en U18-ploeg en onze multimoves voor de jongsten.”

“Op woensdag 13 september, daags na Desselgem Koerse, hebben we onze initiatiedag. Dan kan alle jeugd die geïnteresseerd is in onze mooie sport eens komen proeven van het spelletje.”

Info: https://handbaldesselgem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier