Damesteam van Durf en Win Koekelare zijn kampioen: “Op naar een hogere reeks”

Op de foto zien we het kampioenenteam van Durf en Win Koekelare met van links naar rechts: Lieze Verstraete, Daan Christiaen, Kelly Staelens, Deborah Dewilde, Kelly Bolle, Lies Pauwels en Julie Borra. Nikita Lefevere ontbreekt op de foto. © JV
Redactie KW

In de afdeling regionale dames is het team van Durf en Win Koekelare overtuigend kampioen geworden. Na een vlotte 9-25 zege op het veld van Avanti Lissewege mocht het al vroegtijdig de titel vieren. Het jonge team verloor dit seizoen slechts éénmaal en mag zich opmaken voor minstens één seizoen krachtballen in de reeks landelijke dames.

Kapitein Julie Borra vertelt: “Zes jaar geleden speelden we al eens kampioen en vorig seizoen waren we dicht bij een nieuwe titel, maar toen lukte het net niet. Dit jaar zijn we gegroeid en kalm gebleven. In moeilijke momenten zijn we nooit in paniek geraakt. De Koekelaarse supporters kunnen soms hevig te keer gaan, maar we stoorden ons daar niet aan. Als een ploeg van goede vriendinnen hebben we echt een mooi seizoen kunnen spelen.”

Dubbel feest

“Nu mogen we dus een reeksje hoger spelen en we hopen in landelijke goed mee te draaien. Er zullen veel meer spannende wedstrijden zijn, dus willen we er telkens voor gaan. Zo ging Kelly Bolle dit jaar iets minder spelen, maar uiteindelijk speelde ze meer wedstrijden dan verwacht en dat wierp zijn vruchten af.”

“We zitten met een jong team en natuurlijk kunnen zwangerschappen dan nog roet in het eten gooien. Maar Durf en Win heeft een uitstekende jeugdwerking en er zijn heel wat meisjes die klaarstaan om ons team te vervoegen. Het is aan het bestuur om de puzzel te leggen en deze jonge speelsters in de verschillende teams in te passen.”

“Leuk detail: zaterdag nemen we het in Beitem tijdens een testwedstrijd op tegen het damesteam van Male met als inzet de algemene titel. De zoon van onze speelster Deborah Dewilde, Xander, staat dan ook in een testwedstrijd. Met de Koekelaarse U14 jongens gaan ze namelijk ook voor de algemene titel. Hopelijk wordt het een dubbel feest!” besluit Julie.

(Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier