Cisse Haelewyn uit Lichtervelde verzekert zich van de Belgische titel in MCLB

Met nog twee proeven te gaan is Cisse Haelewyn uit Lichtervelde zeker van de nationale driekleur bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar). © Foto Coghe
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond was te gast in het Oost-Vlaamse Hundelgem in de Zwalmstreek, waar het circuit ondanks de regenvlagen goed berijdbaar was.

Met nog twee proeven te gaan is Cisse Haelewyn uit Lichtervelde zeker van de nationale driekleur bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar). Hij telt nu iets meer dan honderd punten bonus op zijn eerste achtervolger Lothar Demarez-Desmet uit Pittem die zondag vierde werd in Hundelgem. Cisse legde beslag op de vijfde plaats in de eerste reeks op een modderig parcours waarbij hij driemaal een slippertje maakte. In de tweede reeks pakte hij de zege op een droog circuit. In de eindstand van het dagklassement bezette hij de derde podiumplaats. Jonas Vandamme (Beernem) werd drie keer tweede bij deze Nieuwelingen A.

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) mocht ook op het hoogste schavotje met de hulde als winnaar bij de Nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar). Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en kwam als derde onder de geblokte vlag in de tweede manche.

Gerdy Bouton (Zuidschote) werd dubbele reekswinnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) en mocht dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. Dat was ook het deel van Stefaan De Ruyck die winnaar werd bij de Nieuwelingen C (+41 jaar). In beide reeksen kwam hij als tweede onder de geblokte vlag na een hevige strijd tussen enkele rijders die het sportief afwerkten.

Jamy Carron (Tielt) was opnieuw de beste bij de Juniors 500cc en is zeker van de trui als nationaal kampioen in zijn groep. Hij pakte opnieuw de dubbele reekszege. Bij deze Juniors 500cc was de derde podiumplaats voor Gilles Gesquiere uit Adinkerke die in beide reeksen als vierde over de finish ging. Henk Goderis (Izegem) werd derde bij de Experten met de vierde en tweede plaatsen.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) werd drie keer tweede bij de Beloften (14-19 jaar) en kreeg dit niet zo maar op een blaadje cadeau. In de eerste reeks kwam hij ten val in de start en moest van halfweg de groep gaan achtervolgen. Na een sterke remonte finishte hij alsnog als tweede, net als in de tweede manche.

Niel Vandevelde (Ooigem) werd als vijfde afgevlagd in de eerste reeks, nadat hij halfweg de race ten val kwam en enkele plaatsen verloor toen hij in derde stelling reed en terug kwam naar de vijfde. In de slotreeks legde hij beslag op de tweede plaats en was daarmee derde in de eindstand bij de Nationalen 250cc.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) deed er nog maar eens twee reekszeges bij op zijn palmares bij de Inters Open B en mocht met de hulde alweer op het hoogste podium met de bloemen en de grootste beker. Hij finishte als vijfde en negende tussen de Internationalen A. Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede bij deze Inters B met de derde en tweede plaatsen, en de derde podiumplaats was voor Jelle Van De Walle uit Waregem. Jerome Biets (Jabbeke) werd derde bij de Internationalen 250cc met de derde en tweede plaatsen.

Davy Verspaille (Deerlijk) mocht naar de hulde als derde bij de Quads A na zijn vijfde en derde plaatsen.

Axel Volckaert (Zonnebeke) was knap bezig bij de vierwielers. In beide reeksen legde hij beslag op de tweede plaats, als dubbele reekswinnaar bij de Quads B en eindwinnaar.

Zijspannen

Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden eindwinnaars bij de Zijspannen A. In beide reeksen kwamen zij als tweede onder de geblokte vlag.

Dylan Boussy – Steve De Schacht (Koekelare-Oudenburg) mochten op het tweede schavotje plaatsnemen. Ze legden beslag op de vierde plaats in de eerste reeks en namen de kopstart in de tweede heat en maakten het mooi af met de reekszege.

Maxime Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) werden derde in groep A.

Arne Demeulemeester – Niki Debruyne (Meulebeke) waren beresterk bezig bij de driewielers. Ze namen de kopstart in de eerste reeks en bleven aan de leiding ondanks bestendige druk. In de tweede manche gingen ze als tweede door de eerste bochten en werden ze als derde afgevlagd, meer dan voldoende voor de eindzege bij de Zijspannen B.

Daen Valcke – Tom Verbrugghe (Oostrozebeke-Meulebeke) vormden voor de gelegenheid een koppel in groep B en mochten naar de hulde als derde na hun zesde en vijfde plaatsen.

Volgende afspraak zondag 25 augustus voor de Interbondenwedstrijd met VBMB in Wachtebeke op het domein Puyenbroeck.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier