In totaal waren er zeventien te verdelen nationale titels. Het Gentse GRS was heer en meester met zeven gouden medailles. De andere Gentse club KRSG won er vijf. Uit onze provincie wonnen KRNSO en KRB er elk twee.

In vier zonder als in dubbelvier ging de titel bij de junioren heren naar Bram Van Acker, Arthur Van Welden, Sam Huys en Tibo Vyvey, allen lid van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB). De vier met van de Brugse club met Karel D'hont, Bert Verkest, Matthias Rabaey en Lucas Deknock roeide naar zilver, tussen twee Gentse boten. Een tweede plaats was er ook voor de dubbelvier met Pierre De Loof, Sander De Witte, Jan Raaben en Bert Verkest. Bij de dames junioren was er een derde plaats in de vier koppel en een tweede in de vier zonder met Manon Declerck, Marthe De Bruycker, Linde Ganne en Macha Van Linden).

De andere Brugse club, van aan de Herdersbrug in Dudzele, de Brugse Trimm- en Roeiclub, was aanwezig op het BK. Zij het zonder de herstellende Hannes Obreno en Niels Van Zandweghe, actief op het WK in Florida. Vier andere roeiers van de BTR werden vijfde in de dubbel vier bij de junioren: Tristan Vandenbussche, Arthur Monbaliu, Ilias Kourtesis en Jasper Lathi.

De deelnemers uit Oostende., ACR
De deelnemers uit Oostende. © ACR

De lichte dubbelvier van het Oostendse KRNSO behaalde met Eline Van Loke, Shauni De Jonghe, Céline Callebaut en Ranie Steen een gouden medaille. In die race werd een andere Oostendse boot met Ilse Vandenhouweele, Heike Lambregt, Megan Edwards en Nina Decraecke derde.

Een tweede goud voor KRNSO was er met de juniores in dubbel vier, met Lysander Neus, Louis Artois, Alexandre Deswaef en Quinten Barbez.

De lichte vier zonder met Marlon Colpaert, Liam Beerlandt, Maxim Serlez en Louis Artois was dan weer goed voor een zilveren plak. Een tweede plaats was er ook voor de vier zonder bij de dames junioren. Brons was er voor de dubbel vier bij de junior dames.

In een achtriem bij de junioren dames was er een zilveren medaille voor KRNSO na het Gentse GRS. Ook de Oostendse lichte acht werd tweede. De acht dames met stuurman van KRB was dan weer goed voor brons. (ACR)

(ACR)

In totaal waren er zeventien te verdelen nationale titels. Het Gentse GRS was heer en meester met zeven gouden medailles. De andere Gentse club KRSG won er vijf. Uit onze provincie wonnen KRNSO en KRB er elk twee.In vier zonder als in dubbelvier ging de titel bij de junioren heren naar Bram Van Acker, Arthur Van Welden, Sam Huys en Tibo Vyvey, allen lid van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB). De vier met van de Brugse club met Karel D'hont, Bert Verkest, Matthias Rabaey en Lucas Deknock roeide naar zilver, tussen twee Gentse boten. Een tweede plaats was er ook voor de dubbelvier met Pierre De Loof, Sander De Witte, Jan Raaben en Bert Verkest. Bij de dames junioren was er een derde plaats in de vier koppel en een tweede in de vier zonder met Manon Declerck, Marthe De Bruycker, Linde Ganne en Macha Van Linden).De andere Brugse club, van aan de Herdersbrug in Dudzele, de Brugse Trimm- en Roeiclub, was aanwezig op het BK. Zij het zonder de herstellende Hannes Obreno en Niels Van Zandweghe, actief op het WK in Florida. Vier andere roeiers van de BTR werden vijfde in de dubbel vier bij de junioren: Tristan Vandenbussche, Arthur Monbaliu, Ilias Kourtesis en Jasper Lathi.De lichte dubbelvier van het Oostendse KRNSO behaalde met Eline Van Loke, Shauni De Jonghe, Céline Callebaut en Ranie Steen een gouden medaille. In die race werd een andere Oostendse boot met Ilse Vandenhouweele, Heike Lambregt, Megan Edwards en Nina Decraecke derde.Een tweede goud voor KRNSO was er met de juniores in dubbel vier, met Lysander Neus, Louis Artois, Alexandre Deswaef en Quinten Barbez.De lichte vier zonder met Marlon Colpaert, Liam Beerlandt, Maxim Serlez en Louis Artois was dan weer goed voor een zilveren plak. Een tweede plaats was er ook voor de vier zonder bij de dames junioren. Brons was er voor de dubbel vier bij de junior dames.In een achtriem bij de junioren dames was er een zilveren medaille voor KRNSO na het Gentse GRS. Ook de Oostendse lichte acht werd tweede. De acht dames met stuurman van KRB was dan weer goed voor brons. (ACR)(ACR)