Brent Deklerck springt naar EK-brons op dubbele minitrampoline

Brent Deklerck nam in DMT een eerste keer deel aan het EK bij de seniores en was goed voor een bronzen medaille. (foto ACR)
Redactie KW

Brent Deklerck uit Sint-Andries nam bij de seniores voor de eerste keer deel aan het EK Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline. In die laatste discipline was hij goed voor een bronzen medaille.

Brent Deklerck (17) kwam tevreden terug uit het Portugese Guimaraes na voor hem een geslaagd Europees kampioenschap. Het begon voor de Bruggeling met een mooie vijfde plaats in de teamfinale Trampoline, samen met zijn clubgenoot Rien Denolf (WIK Oostende) en Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Dit gaf Brent het nodige vertrouwen om de twee andere wedstrijden op trampoline te springen.

“Die finaleplaats in team en die in synchroon waren buiten onze verwachtingen”, vertelt hij. “Individueel verliep het wat minder. Het niveau lag hoog. Uiteindelijk werd ik 38ste.”

Tijdens de kwalificaties in Trampoline Synchroon waren Brent en Rien goed voor een persoonlijk record: 49.050 punten, waarmee ze naar de finale konden en als zevende eindigden. “In de eerste reeks kwam Rien ten val. In de tweede reeks sprongen we door en behaalden we uiteindelijk als jongste duo een mooi resultaat. Rien is een jaar jonger dan ik. De meeste tegenstanders zijn twintigers. Het is mooi dat we er nu al staan. Er is nog veel tijd om ons te verbeteren.”

Goede score

In de finale Dubbele Minitrampoline greep Brent Deklerck (Koninklijke Turnkring Rust-Roest Brugge) met een score van 26.900 punten het brons. “De concurrentie was zeker groot, met gasten die medailles hadden behaald op WK’s, World Games en nog andere EK’s. Ik deed reeksen waarvan ik wist dat ik het kon. Met een goede score tot gevolg. Het lukte wat we voor ogen hadden.”

Zijn eerste sprong was een dubbele salto, twee en een halve schroef met een dubbele salto met drie schroeven als uitsprong. “Mijn tweede sprong was iets gelijkaardigs. Ik geraakte bij de laatste vier, waar ik uiteindelijk derde werd na een Spanjaard en een Portugees”, besluit Brent. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier