BK Lange Baan Kajak was een succes: honderden toeschouwers en mooie wedstrijden

Op het kanaal Bossuit-Kortrijk hadden verschillende roeiwedstrijden plaats. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Harelbeekse Kano Vereniging organiseerde op 13 en 14 april voor de vijftiende maal op rij het Belgisch Kampioenschap Lange Baan Kano en Kajak. Op dit BK op het kanaal Bossuit-Kortrijk streden Belgische toppers voor het goud en dit alleen, per twee of zelfs met vier in één boot. Ook voor de kinderen waren er wedstrijden.

De vijftiende editie van het Belgisch Kampioenschap Lange Baan Kano en Kajak was succesvol met vele honderden toeschouwers langs het kanaal Kortrijk-Bossuit: de start en aankomst van de roeiers aan de Klinkaardstraat 40 was een overrompeling.

Op het Belgisch Kampioenschap streden de Belgische toppers voor de titel in een éénzitter, tweezitter of vierzitter. De wedstrijden gingen over afstanden van 1.000 meter bij de pupillen, 2.000 bij de miniemen en kadetten en 5.000 meter bij de aspiranten, junioren, senioren en veteranen. Op het Belgisch Kampioenschap roeiden de atleten een individuele wedstrijd in K1, een 5,20 meter lange wedstrijdkajak. Ze namen ook in team deel aan de wedstrijden in K2, een wedstrijdkajak voor 2 personen en aan het koninginnennummer, de K4 met wedstrijdkajak voor 4 personen.

“Het is bijzonder dat we elk jaar dit evenement kunnen bekijken van zeer dichtbij. Het kanaal is daarvoor perfect met een ruimte pal aan het kanaal. Het is echt verrassend hoe die roeiers zich inspannen en blijven gaan tot het einde”, getuigt toeschouwer Marcel Platteau uit Zwevegem.

Prachtige sport

“Kajak is een iets minder bekende sport, maar zeker niet minder spectaculair. De voorbije jaren toonden de Belgen dat ze ook op internationaal niveau hun mannetje kunnen staan. Met deze organisatie hebben we onze prachtige sport opnieuw in de kijker gezet”, zegt Maxim Cottem, initiator Kano/Kajak.

“Het BK afgelopen weekend was een groot succes. Er waren 180 vaarders die uitbundig aangemoedigd werden door de vele supporters. Ook het weer was een enorme meevaller. De sfeer was dan ook zeer goed en iedereen genoot volop van het prachtige weer en de mooie wedstrijden. Met als laatste de spannende K4 wedstrijd, die gewonnen werd door G&A/KKS gevolgd door KSKZ en KKK, werd het weekend mooi afgesloten.”

Alle uitslagen van het BK Lange Baan zijn beschikbaar op de website https://www.harelbeeksekanovereniging.be onder downloads.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier