https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bieke Trenson uit Knokke-Heist wint prestigieuze Ironlakes

© gf
Redactie KW

Op de prestigieuze site van Lacs de l’Eeau d’Heure in Froid-Chapelle in Henegouwen had zaterdag de enige full distance triatlon in ons land plaats. Bieke Trenson won bij de dames, bij de heren mocht Hans Van den Buverie als derde mee het podium op. Op de halve afstand was met Pamphiel Pareyn een andere West-Vlaming de sterkste.

Sinds ze op haar 17de voor het eerst deelnam, miste Bieke Trenson (33) in haar woonplaats Knokke-Heist slechts twee Zwintriatlons. Ze deed ook mee aan vier triatlons in het buitenland, waar ze telkens in de prijzen viel. Ze werkt als dokter op de dienst fysische geneeskunde, revalidatie en sportgeneeskunde van de Sint-Jozefskliniek in Izegem en greep in Henegouwen in haar tweede volledige triatlon een heel mooie overwinning.

Bieke begon na het zwemmen aan een mooie inhaalrace. Vanaf dat ze op kop kwam tijdens het fietsen kwam de triatlete van EFC-JODA, de club uit Izegem, niet meer in de problemen. Trenson finishte in 10u20’40” en had bijna 25 minuten voorsprong op de Gentse Heidi Wouters.

Bij de mannen vestigde de Oost-Vlaming Bram Van der Plas dan weer een nieuw wedstrijdrecord. Dat stond sedert de eerste editie in 2019, want vorig jaar werd de wedstrijd geannuleerd, op naam van Hans Van Den Buverie uit Bredene. Hij werd dit keer derde in 8u50’31”. Van der Plas finishte in 8u40’58”.

Net als in 2019 was de semi-Ironman-afstand nabij het stuwmeer en de meren van Eau d’Heure met 749 starters het populairst bij de deelnemers. Waregemnaar Pamphiel Pareyn, onlangs papa geworden van een dochter Marilou en onder andere brons op het voorbije BK, zette zijn goed seizoen kracht bij door de halve afstand te winnen in 3u57’58” voor Victor Alexandre uit Namen (3u29’47”) en de Duitser Fabian Rahn (4u08’05”). De winst bij de dames ging naar Alexandra Tondeur.

(ACR/ Foto Facebook Ironlakes)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.