Axana uit Heule is Belgisch kampioene Muay Thai

© CLEL
Redactie KW

Na goud op het wereldkampioenschap Muay Thai in het Turkse Antalya, verlengde Axana Depypere haar eigen Belgische titel, afgelopen weekend in Antwerpen.

Een discrete studente in het dagelijkse leven, een machine éénmaal ze in de ring stapt. Er zijn weinig titels die de 15-jarige Axana uit Heule nog niet op haar naam heeft staan. In Antwerpen slaagde ze erin haar eigen, Belgische titel voor opnieuw een jaar te verlengen.

“Na 2 wedstrijden was het beslecht”, laat ze weten. “Ik won beide kampen op punten en werd zo opnieuw Belgisch kampioene in de categorie -54kg“. Een extra kers op de, riante taart kwam er toen de Internationale Muay Thai Federatie haar eveneens kroonde tot sportvrouw van het jaar. Een extra knappe erkenning die bij haar onvoorstelbaar repertoire kan worden gevoegd.

Axana uit Heule is Belgisch kampioene Muay Thai
© CLEL

Hoewel ze zich, op jonge leeftijd, al heeft weten op te klimmen tot de hoogste echelons van de vechtsporten, blijft de tiener er verbazingwekkend nuchter bij. “Volgend jaar kan ik overgaan naar een hogere categorie“, vervolledigt ze. “Daar gaat de tegenstand dan ook heel wat intenser zijn dus zal het voor mij een kwestie zijn ook in die reeksen goed te presteren. Ik zou natuurlijk ook graag nog wat internationale titels op mijn palmares willen zetten”.

Haar eerstvolgende kamp gaat door in de Porseleinhallen in Wevelgem, op 7 december. “Een wedstrijd georganiseerd door onze trainer” sluit ze af. “Daar ga ik tegenover de Engelse Izzy Embuido, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het wordt een bikkelharde wedstrijd waar ik volop voor de overwinning ga”.

(CLEL)

https://www.youtube.com/watch?v=lBmo-hcuHsE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier