Angelo Vandecasteele wint uitgeregende 33ste Tieltse kerstcorrida

Onder een striemende regen werd donderdag de Kerstcorrida in Tielt gelopen.

Het weer dat er veel minder toeschouwers dan anders, de atleten kwamen aanmoedigen. De kinderloop werd nog in een milde regen betwist. Toen de 5 km heren aan de start kwam begon het feller te regenen. De Meulebekenaar Ward Declerck was de beste van de bijna 200 deelnemers. Hij won voor Tieltenaar Cedric Van De Putte en Misha Declerck uit Aartrijke.

Er stonden ook 182 dames aan de start. In die wedstrijd werd Sofie Gallein(Gits)winnares voor Anneleen Vande Riviere (Machelen) en Katrien Vanhulle (Ingelmunster).

Voor de hoofdwedstrijd over 10 km met 862 deelnemers ontsnapte een vijftal atleten in de eerste ronde. Dit vijftal spatte in ronde twee uiteen. In de slotronde plaatste Angelo Vandecasteele uit Moerzeke een versnelling en won met 3 seconden voorsprong op Ward D’Hoore uit Leuven en 20 op de winnaar van 2018 Ward Van Der Kelen uit Gooik.

Bij de dames hernieuwde Annelies Deketelaere (Hooglede) haar winst van vorig jaar. Elien Osselaer (Berlare) werd tweede en de Tieltse Melissa Nobus werd derde.