Andy Vanhaelewyn en Isabelle Vemeulen zijn provinciale kampioenen stratenloop

Op de foto het podium bij de meisjes pupillen met Allison Deboever als provinciaal kampioen. Daglinde Cools werd twee voor Aypril D'Helft. © Jan STRAGIER
Redactie KW

De 41ste Dwars door Dadizele, in een organisatie van Vrienden Atletiek Dadizele, leverde ook de provinciale kampioenen bij de Vrije Sporters.

Ingelmunsternaar Andy Vanhaelewyn behaalde er zijn zesde zege in deze stratenloop en mag zijn provinciale titel verlengen. Hij klopte zijn eeuwige rivaal Stijn Vermeulen op een hertekend parcours dat de goedkeuring van zowat alle deelnemers meekreeg omdat er meer rechte stukken in voorkwamen.

Al van bij de start wrong de oud-Daiselnaar zich in eerste stelling met direct volgend Stijn Vermeulen. Vanhaelewyn dreef zijn voorsprong constant op, ook Vermeulen werd niet meer vorontrust voor de tweede plaats en finishte overtuigend met een bonus van zowat 1′ op Stijn Vermeulen. Daiselnaar Timmy Vermeersch werd derde en eerste senior 1. In dat verlengde parcours maakte de steil oplopende Millesteenstraat het parcours ook moeilijker. VAD had in tegenstelling tot de vorige editie de weermaker mee en dat vertaalde zich in een groter deelnemersaantal. Ook al omdat naast het kampioenschap bij de heren over zowat 11 km er ook kon geopteerd worden voor twee ronden of 7.400 meter. Daar was evenwel geen provinciale titel aan verbonden.

Dat was wel het geval voor de dames die twee ronden onder de sloffen kregen en daarin was Isabelle Vermeulen van Marke overtuigend de primus. Ook in de jeugdreeksen werd er gestreden om de provinciale titels.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier