Als Delfine Persoon wint van de Amerikaanse St Vil wacht een droomkamp tegen Katie Taylor

© VDB
Redactie KW

Nu zaterdag organiseert Kurt Goethals en zijn No Nonsense-team, met de steun van de stad Kortrijk, om 20 uur een boksgala in de XPO XXL zaal. Voor Delfine persoon een super belangrijke kamp voor de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen de Amerikaanse Melissa St Vil uit New York. Als ze die wint mag ze in New York boksen tegen de Ierse Katie Taylor, tenminste als die volgende week ook haar IBF-wereldtitelkamp wint tegen de Braziliaanse Rose Volante.

Delfine Persoon (34) verdedigt voor de negende keer haar wereldtitel. “Ik ben er honderd procent klaar voor”, zegt ze. “Pijn en zo goed als geen bewegingsbeperking meer aan mijn linker pink en ben honderd procent klaar voor mijn titelkamp tegen Melissa St Vil (35)”, zegt Delfine. “Maar Melissa is een zeer goede bokser en verloor onlangs nog ten onrechte van de Finse Eva Wahlstrom, maar won nadien nog wel in september tegen de Amerikaanse Mayra Hernandez die in 6 profpartijen ongeslagen was. Ze is bijna 10 centimeter kleiner maar een vechter. Ik zal me wel niet aanpassen aan haar boksstijl, maar wel mijn eigen boksstijl volgen. Pas na die kamp wil ik het hebben over een eventuele kamp tegen de Ierse Katie Taylor.”

Belangrijkste kamp

Melissa St Vil staat voor één van haar belangrijkste kampen in haar carrière. Het is haar negentiende profkamp. Ze behaalde al de WBC Silver titel en de IBU wereldtitel bij de super pluimgewichten. Hoeveel procent kans ze haar zelf geeft om te winnen van Delfine, houdt ze liever voor zich. “Maar het is wel de grootste kamp die ik ooit bokste“, zei ze.

Naast die hoofdkamp zijn er nog twee profkampen. Moorsledenaar Denis Rosescu bokst tegen een nog te bepalen tegenstander. Hij deed nog maar vier profkampen waarvan hij er drie won. Zijn laatste kamp dateert al van 20 januari van vorig jaar. Een kwetsuur hield hem lage tijd uit de ring. Poperingenaar Giovanni Techel die het opneemt tegen Angelo Turco uit Quaregnon in Henegouwen. Giovanni deed drie profkampen die hij alle drie won, Turco heeft er al 23 op zitten waarvan hij er acht won.

Bij de amateurs zijn er vijf kampen met onder andere de West-Vlamingen Aaron De Pecker, Leonardo en Manolito Strynckx (tweelingbroers uit Bellegem), Bledor Trezhnjeva, Elisee Kouassi (allemaal van BT Houtland) en Rasul Magomadov (BC Flandria oostende).

Ook Freddy De Kerpel staat die avond enkele minuten in de ring“, vervolgt Kurt Goethals. “Hij geeft er een korte demonstratie tegen een tegenstander wiens naam we nu nog niet willen bekendmaken.”

De weging van de profs vindt plaats in het dHotel op vrijdag 8 maart om 18 uur.

Tickets

Staanplaatsen 25 euro, tribune 45 euro, ring 55 euro, vip-café 90 euro, vip-diner 175 euro en vip-tafel (6 personen) 990 euro. Ze zijn te verkrijgen via www.nononsense.be en op vvk-adressen: café De Boksneuze Lichtervelde, Muziekcafé Yin-Yang Gits, West-Flanders Motobikes Roeselare, Café 56 Kortrijk, Labberfeute (Aalbeke), bakkerij LIetaert (Kuurne), Au Chevalier (Bellegem), Dudu Heule, De Platse (Rollegem), QB Bissegem, Bij Deborah Marke en ‘t Bankske Wevelgem.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier