#8020 juicht voor Koen Naert in Tokio

Koen Naert met zijn zoontje Finn (4), Jan de Keyzer en Sam Van de Caveye. © (Foto GST)
Redactie KW

Eén dag voordat de Oostkampse marathonloper vertrekt richting de Olympische spelen in Tokio was hij aanwezig bij de onthulling van een aanmoedigingsspandoek op het Europaplein in Oostkamp.

“Het doet heel veel deugd en het is een grote waardering dat Oostkamp zo meeleeft met mij“, weet Koen te vertellen. Dat is ook te horen en te zien aan de vele autobestuurders die onze marathon lopen succes toeroepen, een duim omhoog steken of toeteren. Koen vertrekt morgen zaterdag 25 juli naar de olympische spelen.

“Mijn wedstrijd is pas op 8 augustus dus het was niet wenselijk dat ik er vandaag al zou zijn. 14 dagen lijkt me een ideale periode om me aan te passen aan het klimaat in Saporro waar de wedstrijd doorgaat. We hebben als marathonloper maar één doel en het is belangrijk te pieken naar 8 augustus en niet eerder. Als voorbereiding ben ik ook de laatste twee weken dagelijks naar de klimaatkamer in Gent geweest“, aldus Koen. Hij ging direct na het gesprek naar huis om dan de openingsceremonie te volgen op TV.

“Ik kan verzekeren dat heel Oostkamp achter Koen Naert staat. We hebben hem beter leren kennen na zijn Europese titel waarvoor we dan ook een goot volksfeest hebben gegeven. Dit was ook te zien vandaan aan de vele passanten“, wist Oostkamps burgemeester Jan de Keyser nog mee te geven. Om de kans op een corona besmetting zo minimaal mogelijk gehouden werd de nodige afstand bewaard.

“Dit is het ergste dat een atleet kan overkomen om nu nog besmet te raken. We zijn allemaal gevaccineerd en we worden nog twee maal getest voor we naar Tokio vertrekken, maar we zijn er ons goed van bewust dat een besmetting altijd nog kan,“ besluit Koen. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.