330 tennisteams strijden op Waregems wintertornooi

Alex Lareu. (foto PPW)
Redactie KW

Ruim 330 teams strijden van 19 januari tot en met 2 februari in het wintertornooi van Waregem Tennis Club op De Happy aan de Krakeelhoek.

Maar liefst 15 dubbelreeksen binnen en buiten het criterium staan geprogrammeerd op de website van Tennis Vlaanderen. Tornooidirecteur Kevin Sonneville slaagde er zelfs in een reeks dubbel heren tot 180 punten te organiseren. Thuisspeler Alex Lareu neemt opnieuw deel aan twee reeksen.

Alex (28) studeerde grafische en digitale media en behaalde een bachelordiploma. Hij werkt als aan- en verkoper van IT- en telecomproducten. Van kindsbeen af al houdt hij van racketsporten zoals badminton en squash. Op zijn 16de begon hij recreatief en in competitieverband te tennissen.

Elk lichaamsdeel

“Bij deze complexe sporttakken gebruik je elk lichaamsdeel en dit geeft veel voldoening”, verduidelijkt hij. “Vooral de competitiesfeer in het tenniscircuit is heel uitdagend, zowel in het enkel- als dubbelspel. Ik hou het vooral bij het dubbelspel voor het sociale karakter na de wedstrijden. De après-tennis duurt meestal langer dan de wedstrijd zelf.

Alex is het seizoen bijzonder goed begonnen en kon al twee tornooien aan zijn palmares toevoegen. Hij won in TC Finlandia Gullegem de reeks dubbel heren 2 aan de zijde van Jari Denorme en was de primus in TC Waregem Gaver in de reeks DG 2 met Lieselore Catry. Met dezelfde twee partners doet hij een opnieuw een gooi naar winst in het eigen tornooi.

Provinciale titel

Op onze vraag naar zijn mooiste resultaat is Alex heel duidelijk. “Ik heb de afgelopen jaren al veel mooie finaleplaatsen en tornooiwinsten met diverse partners op mijn naam mogen schrijven. Ook in diverse interclubontmoetingen werd goed gescoord. De provinciale titel met Ann-Sofie Decaluwé (in het circuit ‘ de gewestelijke Masters’ genoemd, red.) springt daar toch uit. Jammer dat er toen nog geen nationale eindronde werd betwist. Wie weet konden we ook daar iets moois laten optekenen.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier