Oostende / Horeca Oostende / Horeca Randy Degroote stopt als maître d’hotel in sterrenrestaurant Haut: “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging” Maître d’hotel Randy Degroote, die de voorbije twee jaar mee aan de wieg stond van sterrenrestaurant Haut in Oostende, heeft besloten om een nieuwe weg in de slaan. Hij wil als consultant graag andere horecazaken mee helpen ondersteunen in hun groei. Hij benadrukt dat hij en chef-kok Dimitri Proost als vrienden uit elkaar gaan: "Er was een verschil in visie en dan leek het me beter om terug mijn eigen weg uit te gaan." 10 november 2025
Oostende / Onderwijs Oostende / Onderwijs Sterrenchef Dimitri Proost wordt ambassadeur van Oostendse hotelschool: “Unieke kans voor leerlingen om ervaring op te doen” De samenwerking tussen de hotelschool van het Ensorinstituut en sterrenrestaurant Haut wordt uitgebreid. Chef Dimitri en maitre Randy worden ambassadeur van het zevende specialisatiejaar. “We geven de leerlingen ook opdrachten mee en komen proeven”, luidt het. 11 juni 2025
Oostende / Restaurant Oostende / Restaurant Sterrenrestaurant Haut pakt uit met boek: “Haalbare recepten die mensen aanzetten om ook thuis te koken” Na een jaar, een ster en met een gedeelde passie voor het culinaire, presenteren sterrenchef Dimitri Proost en maître Randy Degroote van restaurant Haut in de Sky Towers een boek : Haut – Divine Dining. Het is een unieke kijk achter de schermen inclusief 43 recepten. 3 juni 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Stad zet sterrenchef Dimitri Proost van restaurant Haut in de bloemen: “Dit zal Oostende een boost geven” Restaurant Haut kreeg bezoek van Oostends schepen voor Toerisme en Protocol Niko Geldof, die namens de stad de felicitaties overmaakte aan Dimitri Proost, maître Randy Degroote en zijn team. Haut behaalde maandag een Michelinster, minder dan een jaar na de opening. Een uitzonderlijke prestatie. 30 april 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca “Trots dat we dit aan Oostende kunnen schenken”: Restaurant Haut bekroond met eerste Michelinster 21 jaar. Zolang is het geleden dat Oostende nog een sterrenrestaurant kon huisvesten. Daar brengt Haut nu verandering in, want het hoogste restaurant van West-Vlaanderen is vanaf nu met één Michelinster bekroond. “Je kan niet geloven hoe trots we zijn”, glundert medezaakvoerder Randy Degroote. 28 april 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Nieuw exclusief restaurant Haut in Sky Tower opent op 22 mei en wordt hoogste restaurant van de kust Restaurant Haut opent over één maand op de 28ste verdieping van de Sky Tower, het vastgoedproject van Groep Degroote op de site van de vroegere Hotelschool. “Haut wordt het hoogste restaurant van de kust met een zicht van Knokke tot Duinkerke”, zegt manager Randy Degroote. 26 april 2024