Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Gastronomische hotspot ontvangt Koninklijke Orde van de Paardevisser De Koninklijke Orde van de Paardevisser werd onlangs ontvangen in Oh Restaurant te Sint-Idesbald. De uitbaters, Marine Rosé en Cédric Sorton, mochten een bijzondere erkenning in ontvangst nemen. In aanwezigheid van Philippe Vanheule, voorzitter van de Meesterkoks van België, en paardenvisser Bruno Mertens, kreeg chef Cédric Sorton de gouden pin van de Orde opgespeld door grootmeester René Decorte. Ook horecajournalist Georges Keters kreeg van voorzitter Marc Sirjacobs het ereteken opgespeld. 30 maart 2025
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Chef Cédric Sorton behaalt vierde plaats ‘Eerste Kok van België’: “Het was zwaar, maar ik heb enorm veel bijgeleerd” Cédric Sorton, chef en eigenaar van restaurant ‘Oh’ aan de Koninklijke Baan 289, eindigde in de grote finale van de jaarlijkse culinaire wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ op een mooie vierde plaats. “Deelnemen aan deze topwedstrijd was voor mij al een overwinning op zich”, stelt Cédric. 24 november 2024
Koksijde / Samenleving Koksijde / Samenleving Cédric Sorton uit Sint-Idesbald is finalist Eerste Kok van België 2025 Feest in restaurant Oh aan de Koninklijke Baan 289: chef en eigenaar Cédric Sorton (44) is door de leesjury van de prestigieuze Club Prosper Montagné geselecteerd om deel te nemen aan de grote finale van de jaarlijkse wedstrijd Eerste Kok van België 2025. “We zijn er klaar voor. Koken met natuurlijke producten is mijn grote passie. We kijken er naar uit”, stelt Cédric Sorton. De finale vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo Gent. 1 september 2024
Koksijde / Samenleving Koksijde / Samenleving Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’ De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van restaurant Oh in Sint-Idesbald en Jeroen Waterloos (23), chef de partie van Mbistro in Nieuwpoort. De overige finalisten zijn Florian De Ruyck en Laurence De Smet. 1 juli 2024