Dansschool Donatha kan tijdelijk in feestzaal Waterfields terecht

De dansschool kan voor twee weken in de feestzaal van Waterfields langs de Canadalaan 63 in Passendale terecht.©zenon bekaet beselare ZB
De dansschool kan voor twee weken in de feestzaal van Waterfields langs de Canadalaan 63 in Passendale terecht.©zenon bekaet beselare ZB
Redactie KW

Aangezien OC ’t Zonnerad in Zonnebeke momenteel gebruikt wordt door studerende jongeren, kunnen de leerlingen van danschool Donatha nu de danslessen volgen in de zaal Waterfields in Passendale.

Vorige week waren er problemen voor de dansende kinderen in Zonnebeke. Dansschool Donatha kon niet in OC ’t Zonnerad omdat de gemeente wegens corona alle ontmoetingcentra had gesloten.

Omdat het ging om jongeren onder de 12 jaar was het toch toegelaten, maar ’t Zonnerad was voorbehouden voor blokkende studenten. Er volgde een gesprek met lerares Donatha Vlaminck met de verantwoordelijke schepen Jan Vandoolaeghe (#Team 8980) en burgemeester Dirk Sioen. Er werd gezocht naar een oplossing.

Beweging nodig

“Na de blokperiode, vanaf 23 januari, kan de dansschool opnieuw in ’t Zonnerad terecht. Dat is beslist in het schepencollege”, stelt schepen Jan Vandoolaeghe. “Als tussenoplossing spraken we Henk Lemaire, zaakvoeder van Waterfields uit Passendale aan, en die was bereid om ons voor enkele weken uit de nood te helpen. De dansschool kan voor twee weken in de feestzaal van Waterfields langs de Canadalaan 63 in Passendale terecht.”

Donatha Vlaminck is verheugd dat er een oplossing uit de bus kwam. “ Het belangrijkste is dat we opnieuw kunnen dansen in Zonnebeke. Onze leerlingen hebben echt wel beweging nodig en kijken telkens uit naar het wekelijks dansuurtje.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.