Avelgem / Samenleving Avelgem / Samenleving Geen goud voor Belgen op World Butchers' Challenge: “Volgende winnaars zijn wij” The Belgian Butcher Bulls in Parijs imponeerden maandag met hun doorgedreven vakmanschap en een ontembare passie, maar pas dinsdagavond tijdens het galadiner viel het verlossende verdict. Het moment van de waarheid was pas om 23 uur. De derde plaats ging naar Australië, het zilver was voor Duitsland - de titelverdediger - en het goud was voor de nieuwe wereldkampioen Frankrijk. Over een tweetal weken kennen The Belgian Butcher Bulls hun plaats in het totale klassement. 2 april 2025
Beselare / Economie Beselare / Economie “Ons ambacht in de kijker zetten”: Jan-Klaas Decupere klaar voor het WK voor slagers Jan-Klaas Decupere (36) van de gelijknamige beenhouwerij in Beselare is een van de Belgian Butcher Bulls die deelnemen aan het de World Butcher Challenge, het wereldkampioenschap voor slagers dat komend weekend plaatsvindt in Parijs. 26 maart 2025
Avelgem / Samenleving Avelgem / Samenleving Jeroen (37) wil met Belgian Butcher Bulls goud veroveren op WK voor beenhouwers: “Ons erfgoed uitdragen op het hoogste niveau” Parijs maakt zich op voor een culinaire krachtmeting van het hoogste niveau. Eind deze maand zwaaien de messen in de Franse hoofdstad, waar de beste slagers ter wereld strijden om de prestigieuze titel op het wereldkampioenschap voor beenhouwers. In de frontlinie van deze intense competitie staan zes rasechte Vlaamse vakmannen: de Belgian Butcher Bulls. Onder hen vier West-Vlamingen, waaronder Jeroen Lievens (37) van Beenhouwerij Jeroen en Joyce uit Avelgem. “We zijn klaar om goud binnen te halen voor België”, klinkt hij strijdvaardig. 21 maart 2025
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Bart Maertens neemt met team deel aan World Butchers’ Challenge: “Ons mooie ambacht in de kijker” Slager Bart Maertens, die samen met zijn vrouw Lore Huyghebaert een slagerij in Brugge en Sijsele runt, maakt deel uit van het Belgische team op de World Butchers Challenge in Parijs. “Met de deelname willen we het slagersvak op een aantrekkelijke manier in de kijker zetten”, zegt Bart. 18 maart 2025