Zussen slachtoffer brand Langemark zetten hulpactie op

Redactie KW

Anita en Rita, de zussen van Hubert Segers die vorige week maandag zijn vrouw Josiane verloor in een brand en zelf zwaar verbrand raakte, zetten een actie op het getouw om hun broer te helpen.

Eerst en vooral willen we de brandweerlui, de mensen van de hulpdiensten en de vele vrienden bedanken, die na de ramp hebben geholpen”, zeggen Anita en Rita. „Liesje, het hondje van Hubert en Josiane, werd eerst opgevangen door hun buren Georges en Maria en nu is het diertje bij ons. We zijn wel nog op zoek naar de poezen. Wellicht zijn ze, opgeschrikt door de brand, nog ergens op de dool.”

„Hubert ligt nog steeds met zware brandwonden in het Gentse UZ. Dinsdag hebben ze hem geopereerd. Zijn linkeroor, een stuk van zijn linkerhand en een deel van zijn neus waren weggebrand.”

Meubels gezocht

„Omdat de brand zijn hele huis verwoest heeft, heeft Hubert niets meer. Wij zijn naar het OCMW getrokken om een voorlopige woning voor hem aan te vragen. We zijn dan ook op zoek naar bruikbaar huisraad om dat huis in te richten. Mocht iemand nog werkende huishoudapparaten hebben en meubels enzovoort, dan zouden we die heel goed kunnen gebruiken. Daarnaast zouden we onze broer graag een financieel duwtje in de rug geven. We willen een een aantal steunbussen plaatsen in handelszaken.”

(RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.