“Alle beetjes helpen”: zaalverkoop moet Natasja uit ‘Zorgen voor mama’ duwtje in de rug geven

Natasja Huvaere. (foto Joke Couvreur) © JOKE COUVREUR
Philippe Verhaest

Dit weekend vindt in De Mande in Ieper een zaalverkoop plaats om Natasja Huvaere een financieel duwtje in de rug te geven. De alleenstaande mama maakte met haar getuigenis in ‘Zorgen voor mama’ heel wat los en doet er alles aan om uit het financiële dal te kruipen.

Natasja Huvaere (41) was een van de moeders die in Zorgen voor mama op VRT1 liet zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Haar verhaal liet niemand onberoerd. De mama van drie kampt met een schuldenberg van meer dan 38.000 euro en na zestien gitzwarte jaren ziet ze eindelijk wat licht aan het eind van de tunnel.

“Dankzij het programma en vooral Joost Bonte en de andere coaches die me bijgestaan hebben”, zegt ze daarover. Samen met haar kinderen Faith (17), Aaron (16) en Colin (8) woont ze in een stemmige rijwoning in het centrum van Moorslede en timmert ze keihard aan de weg terug.

Crowdfunding

Haar boezemvriendin lanceerde begin dit jaar een crowdfunding om de schuldenberg sneller te laten slinken en nu organiseert Natasja samen met haar een zaalverkoop.

“Het idee kwam van mensen die mij eerder al geholpen hebben”, legt ze uit. “In restaurant De Mande in Ieper zullen we op zaterdag 20 en 21 april tal van spulletjes verkopen: nieuwe en tweedehandskledij, decoratie-items, speelgoed, werkmateriaal, fietsen en zelfs een relaxzetel. Voor ieder was wils dus. Je zal er ook gezellig iets kunnen drinken en elkaar ontmoeten.”

Natasja hoopt dat de tweedaagse – die telkens van 10 tot 17 uur loopt – een succes wordt. “De crowdfunding bracht voorlopig al een goeie 24.500 euro op en loopt nog steeds”, vervolgt ze. “Ik heb nog zo’n 14.000 euro te kort om mijn schulden in één keer af te lossen. Alle beetjes helpen.”

Zaalverkoop op zaterdag 20 en zondag 21 april, telkens van 10 tot 17 uur, in restaurant De Mande, Zonnebeekseweg 1 in Ieper.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier